Vind in 3 stappen jouw cartridges of toners

Keuzehulp

Waar vind ik mijn printertype?
1.
2.
3.
 
  • Goedkoopste van Nederland
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Gratis achteraf betalen
  • 24 uurs levering
  • Gratis bezorging vanaf €50,-
  • Perfecte service
Veilig en eenvoudig betalen via

Waar laat ik mijn lege cartridges?

06 August 2019

Wanneer je je cartridges volledig leeg hebt geprint is het handig om te weten waar je ze kan laten. De meesten gooien ze bij het chemische afval, wat ook een logische oplossing lijkt. Maar bijna alle lege cartridges kan je gewoon bij het plastic afval achter laten. Het verschil zit hem in de losse cartridge of blokpatroon. Lees hier waar je jouw lege cartridges kan achter laten.

Losse cartridges

Losse cartridges zijn de cartridges waarbij de kleuren elk hun eigen omhulsel hebben. Dit zijn de setjes van 4, 5 of soms zelfs 6 cartridges. Wanneer je deze hebt leeg geprint kan je ze bij het plastic afval gooien. Je kan ze natuurlijk ook bij een lokaal inleverpunt in de doos gooien. Daar worden de cartridges opgehaald en weer hergebruikt.

Blokpatronen

Dit zijn de cartridges waarbij de kleuren in één blokpatroon zitten. En uiteraard de zwart ook in zijn eigen omhulsel. Deze blokpatronen kunnen ingeleverd worden bij lokale inleverpunten. Meestal staat er wel één bij de plaatselijke supermarkt of sportvereniging. Op elk blokpatroon zit namelijk een printkop gebouwd. Bij deze patronen is het dus ook verstandig om ze in te leveren bij een inlever punt zodat deze cartridges weer kunnen worden hergebruikt.

Toners

Lege toners kan je ook bij het plastic afval gooien. Deze componenten zijn namelijk volledig van plastic gemaakt. Op sommige toners zitten nog wel wat ijzeren onderdelen, dus deze kan je er dan beter nog wel even vanaf halen.

Kom erachter welke cartridges of toners in jouw printer gaan via onze keuzehulp: