LQ

Maak uw keuze uit één van de onderstaande Epson LQ series.

Epson LQ en zijn kenmerken

Net zoals dat de Epson DLQ apparaten Dot matrixprinters zijn, is dit ook het geval bij de modellen uit de Epson LQ serie. De matrixprinters kunnen tekst en in beperkte mate afbeeldingen afdrukken doordat ze de metalen pinnetjes die in de printer zitten via een inktlint tegen een stuk papier aan slaan. Door middel van een elktromagneet worden de pinnetjes dan tegen het inktlint en vervolgens het papier aan geslagen. Zo laat de inkt van het inktlint een klein zwart puntje met inkt (de dot) achter op het papier. De Epson DLQ printers hebben een printsnelheid tussen de 300 en 465 tekens per seconde en beschikken net zoals de Epson DLQ modellen over 24 pinnen met een afdrukbreedte van 106 kolommen. De printers zijn voorzien van een sterke behuizing waardoor je er van verzekerd bent dat deze niet snel stuk zal gaan. Ook als je op zoek bent naar een printer die weinig kosten maakt, kan de Epson LQ een oplossing bieden. De printers maken namelijk gebruik van de voordelige inktlinten en de efficiënt ontwikkelde matrixtechnologie. Hierdoor worden de Epson LQ printers nog steeds wel als budgetvriendelijke oplossing gezien.

Nadelen van de Epson LQ printers

Een van de nadelen van de Epson LQ printers is dat deze door middel van een kabel verbonden moeten worden met je pc of laptop voordat je er mee kunt printen. De printers beschikken namelijk niet over de technologische ontwikkelingen om een verbinding te kunnen leggen met het Wi-Fi netwerk. Als je de printers vergelijkt met de printers die deze dagen op de markt komen kunnen de LQ printers eigenlijk niet veel meer dan het printen. We raden je dan ook aan om voor een printer te kiezen die wat meer taken uit kan voeren en over meer mogelijkheden beschikt. 

Inktlinten met de beste prijs

Naast de cartridges en toners die we in ons assortiment hebben, verkopen we ook nog inktlinten voor uw Epson LQ printer. Met onze huismerk inktlinten kun je met dezelfde kwaliteit printen als dat je met de originele variant zou doen. Het grote voordeel aan onze inktlinten is dat deze een stuk voordeliger aangeboden worden dan het origineel. Zo weet je zeker dat je altijd afdrukken krijgt van hoogwaardige kwaliteit, en dat terwijl je een stuk minder betaalt.