Vind in 3 stappen jouw cartridges of toners

Keuzehulp

Waar vind ik mijn printertype?
1.
2.
3.
 
  • Goedkoopste van Nederland
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Gratis achteraf betalen
  • 24 uurs levering
  • Gratis bezorging vanaf €50,-
  • Perfecte service
Veilig en eenvoudig betalen via

Welke printer moet ik kopen? Hier het advies van een cartridge expert.

12 March 2015

Een nieuwe printer kopen is niet één van je dagelijkse bezigheden en in de meeste gevallen ook geen uitgave waar je echt naar uit kijkt. Toch is het zo dat je veel geld kunt besparen wanneer je een klein beetje onderzoek doet en niet lukraak een printer koopt die in de aanbieding is.

Wij van Alleeninkt.nl krijgen regelmatig de vraag; "welke printer moet ik nu kopen?", "Welke is het beste en print het voordeligst?" Het is natuurlijk erg lastig om te zeggen, dit model of merk is het beste, omdat iedereen zijn of haar eigen wensen heeft. Iemand die veel foto’s print wil de mooiste fotoafdrukken maar iemand die af en toe wat afdrukt geeft meer om het gebruikersgemak. In dit artikel vermelden wij dan ook geen merken of typenummers maar puur een aantal tips die je mee kan nemen bij de aanschaf van een printer.

Cartridges met printkop, liever niet...

Wij van Alleeninkt.nl lopen niet warm van cartridges met een ingebouwde printkop. De printers die gebruik maken van deze cartridges zijn voordeliger in aanschaf omdat het essentiële onderdeel ‘’de printkop’’ niet in de printer maar aan de cartridge zit. Omdat de printer natuurlijk goedkoper wordt in aanschaf zijn de cartridges vele malen duurder en zijn ook de kleuren cartridges gecombineerd. Wanneer alleen de blauwe inkt op is moet je de gehele cartridge vervangen, want het is tenslotte één patroon. Het laatste nadeel aan deze cartridges is dat ze vaak gepatenteerd zijn, wat betekent dat je deze cartridge niet of amper mag namaken, en dat men originele cartridges moet schoonmaken en opnieuw moet vullen wat vaak een duurder product oplevert.

Lees er meer over in deze blog: Wat is een printkop?

Huismerk cartridges

Vroeger was de kwaliteit van huismerk cartridges ronduit slecht. Tegenwoordig is de kwaliteit zo verbeterd dat deze cartridges niet onder doen voor origineel. Het kan dus zeer voordelig zijn om een printer te kopen welke de huismerk cartridges accepteert. De grote merken doen er natuurlijk alles aan om dit tegen te gaan, maar er zijn ook merken die zich er minder druk om maken en het eigenlijk toelaten. Het is voor een consument lastig te weten welke printer huismerk cartridges accepteert. Wil je weten welke printer wij adviseren? Stuur ons dan een mail of bel ons.

Pas op voor de prijs

Zoals we aan het begin van dit artikel al aangaven; pas op met aanbiedingen. Kiezen voor echt de goedkoopste printer is vaak een slecht idee. Wanneer je voor de aanschafprijs kiest heb je in de meeste gevallen de cartridges met ingebouwde printkop en schieten de tranen je in de ogen wanneer de cartridges vervangen moeten worden. Kijk dus liever naar wat het printen per pagina kost i.p.v. de aanschaf van de printer. Het is algemeen bekend: Goedkope printers hebben dure cartridges en duurdere printers hebben algemeen goedkopere cartridges.

Laserprinter een optie?

Een laserprinter is vaak een optie wanneer je weinig met kleuren of foto’s print. Het voordeel van een laserprinter is dat ze over het algemeen goedkoop zijn in verbruik en dat je minder vaak een cartridge hoeft te vervangen. Daarnaast heeft een laserprinter minder onderhoud nodig, omdat poeder niet uitdroogt. Het nadeel van een laserprinter is de aanschafprijs, helemaal als je kleuren wil printen, en graag een scan en kopieer functie nodig bent.

Lees veel reviews.

Tegenwoordig zijn er zoveel websites waar informatie met elkaar gedeeld wordt dat het zeker de moeite waard is om even een kijkje te nemen. Kijk of luister niet te veel naar reacties op het merk in het algemeen, maar liever naar de reacties op een specifiek product. Het kan dus zijn dat iemand ontevreden is over het merk, maar dan hoeft het niet zo te zijn dat een ander typenummer ook zo slecht is. Daarnaast is het ook zeker de moeite waard om eens te kijken op youtube.

Garantie vervalt bij gebruik huismerkcartridges grootste onzin!

Het gebruik van huismerkcartridges heeft geen invloed op de garantie van jouw printer. Het is als fabrikant namelijk verboden om aan koppelverkoop te doen en om je te verplichten het merk van de fabrikant te gebruiken.

Het is zo dat je wettelijk volledig vrij bent in de keuze welke cartridges je gebruikt. Als voorbeeld de koffiepads, hierbij vervalt de garantie ook niet wanneer je de koffiepads gebruikt die niet van het desbetreffende merk koffiezetapparaat is. Laat je dus nooit intimideren door verhalen van anderen of verkopers want je staat volledig in je recht.

Aanbiedingen van Alleeninkt.nl

Wij proberen voor de klant een zo geschikt mogelijke printer te vinden voor de juiste prijs. Daarom heeft alleeninkt.nl altijd één a twee printers in de aanbieding in combinatie met setjes huismerk cartridges. Klik hier voor de aanbiedingen.

 

Haal eruit wat erin zit!

Uit je cartridges.
Uit je toners.
Uit je printer.
En uit je kennis!