Wat is een printkop?

Een printkop zorgt ervoor dat de inkt die in de cartridge zit op het papier wordt geprint. Hier komt dus nogal wat techniek bij kijken. Om het goed duidelijk uit te kunnen leggen zullen we gelijk onderscheid moeten maken tussen twee printkoppen. Namelijk, interne en externe printkoppen.

Interne printkop

Een interne printkop zit ingebouwd in de printer. Hierdoor is de productie van de cartridges een stuk voordeliger. Op deze manier heb je verder niks geen techniek op een cartridge zitten, behalve de chip die de vulstatus doorgeeft aan de printer. Een extra voordeel van deze printkop is dat elke kleur inkt in een aparte cartridge zit. Dus heb je veel cyaan geprint, dan hoef je alleen de cyaan maar te vervangen! Enige nadeel van dit soort printkoppen is, dat het iets meer moeite kost om deze schoon te maken.

Alleeninkt_Printkop_Intern

Externe printkop

Bij deze soort zit de printkop op de cartridge zelf. En doordat de printkop op de cartridge zelf zit hebben ze de inkt verdeelt in twee cartridges, namelijk zwart en kleur. Dit maakt het een hele dure keuze. Want als je bijvoorbeeld heel veel roze print dan is de magenta natuurlijk veel sneller leeg. Helaas kan je dan niet enkel de magenta wisselen, maar moet je de volledige cartridge vervangen waar dus nog een hoeveelheid inkt in zit van de overige kleuren. Zonde dus! Waarom zou je dan voor een cartridge met een externe printkop kiezen? Het enige voordeel wat je hebt bij deze soort, is dat je bij elke cartridge die je vervangt een nieuwe schone printkop installeert.

Alleeninkt_Printkop_Extern2

Kortom

Een interne printkop is een stuk voordeliger. De aanschaf van de printer zal wat duurder zijn, maar het vervangen van de cartridges is aanzienlijk goedkoper en uiteindelijk een stuk voordeliger!

Laden... Bezig met laden...

  • Goedkoopste van Nederland
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Gratis achteraf betalen
  • 24 uurs levering
  • Gratis bezorging vanaf €50,-
  • Perfecte service