HP Cartridge Protection uitschakelen

In de wereld van printers is HP één van de grootste spelers. Ze bieden een breed scala aan print oplossingen voor zowel particulieren als bedrijven. Één van de kenmerken van HP printers is de 'Cartridge protection' functie, een functie die ontworpen is om het gebruik van niet-originele HP inktcartridges te blokkeren. In deze blog gaan we het hebben over wat HP Cartridge Protection precies is, waarom het kan hinderen en hoe je deze kunt uitschakelen.

Wat is HP Cartridge Protection?

HP cartridge protection is een functie die in HP printers is geïntegreerd om de printer te beperken tot het gebruik van alleen originele HP cartridges. Wanneer deze functie is ingeschakeld, zal de printer weigeren te werken met een cartridge die eerder in een andere printer is gebruikt of die niet door HP is geproduceerd. Dit kan een probleem vormen wanneer je de goedkopere huismerk cartridges wilt gebruiken.

Hoe zet ik HP Cartridge Protection uit?

Het uitschakelen van de Cartridge Protection  kan per printermodel variëren, maar de volgende algemene stappen geven je een idee van het proces:

Ga naar de instellingen van je printer: Je moet toegang hebben tot het bedieningspaneel van je printer of de instellingen van je computer of laptop.

Navigeer naar het gedeelte 'Voorkeuren' of 'Onderhoud': Afhankelijk van je model kun je de cartridge beschermingsfunctie hier vinden.

Zoek naar de optie 'Cartridge Protection' of iets soortgelijks: Dit is de optie die je moet uitschakelen.

Zet Cartridge Protection uit: Kies de optie om de functie uit te schakelen. Dit kan een selectievakje zijn dat je kunt aanvinken, of een menuoptie die je kunt wijzigen.

Bewaar de instellingen en herstart de printer: Nadat je de wijzigingen hebt aangebracht, sla je de nieuwe instellingen op en herstart je de printer om ervoor te zorgen dat de nieuwe instellingen van kracht worden.

Let op: De instelling wordt na iedere software-update van HP weer teruggezet. Het is daarom van belang om het automatisch bijwerken van de printer ook uit te zetten, zodat HP geen updates meer kan doen.

Wanneer je dit teveel gedoe vindt zijn er twee optie:

Optie 1: Originele HP cartridges aanschaffen
Optie 2: De printer met een kabel verbinden aan je computer of laptop

Nieuwe printer

Overweeg je een nieuwe printer en ben je verknocht aan het merk HP? Zorg dan dat je bij de eerste installatie van je nieuwe printer alles afwijst en je nergens aanmeldt bij HP. Zo voorkom je dat alternatieve cartridges worden geblokkeerd en zullen de huismerk cartridges probleemloos werken.

Hecht je geen speciale waarde aan het merk HP? Dat komt goed uit! Bekijk dan onze pagina met printers. Je zult daar geen HP printers aantreffen, en wel om de eerder genoemde redenen.

Wel moeten we aangeven dat ons assortiment printers regelmatig  verandert. Mocht je vragen hebben over de aankoop van een nieuwe printer of zie je niet direct een model dat aan je wensen voldoet, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te helpen en samen de perfecte printer voor jou te vinden!