Vind in 3 stappen jouw cartridges of toners

Keuzehulp

Waar vind ik mijn printertype?
1.
2.
3.
 
  • Goedkoopste van Nederland
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Gratis achteraf betalen
  • 24 uurs levering
  • Gratis bezorging vanaf €50,-
  • Perfecte service
Veilig en eenvoudig betalen via

Wat is HP+?

06 December 2021

HP heeft weer een slimmigheidje gevonden om het gebruik van huismerk cartridges nog moeilijker te maken. Ze laten de consument geen keus meer, wat overigens volledig verboden is volgens de wet. Maar met andere “handige extra’s”, wat HP+ biedt volgens hun, doen ze voor dat je beter af bent met deze extra service. De normale functionaliteiten die elke andere normale printer ook heeft worden eigenlijk pas vrijgegeven bij het afnemen van HP+. Kleine bijkomstigheid is dat je dus verplicht wordt om originele cartridges te gebruiken. Ongelooflijk als je het ons vraagt. Gelukkig zijn er maar een paar printers waar HP+ standaard op zit. Wil je zeker weten dat je voordelig kan blijven printen, lees dan vooral deze blog goed door!

Wat houdt HP+ in?

Zoals hierboven beschreven heeft HP weer een extra service in het leven geroepen, HP+. Wat ons betreft is het gewoon bedacht om de consument aan een Instant Ink abonnement te pushen. Zie hieronder wat HP+ inhoudt:

Slimme printer.
Intelligente, cloudgebasseerde connectiviteit en beveiliging.

Slim inkt abonnement (HP Instant Ink).
6 maanden Instant Ink inbegrepen. Na deze periode betaal je een vast bedrag per maand. Ook wanneer je meer pagina's print dan in het plan zit inbegrepen worden er kosten in rekening gebracht, zowel tijdens als na de actieperiode.

Smart-App.
Geavanceerde HP-Smart-app functies gedurende 24 manden lang inbegrepen. Na deze periode moet je een maandelijks bedrag betalen om de app functies te kunnen blijven gebruiken.

Slim voor het milieu.
Forest First-printen. Optioneel: Cartridgerecycling met Instant Ink.

Garantie.
1 jaar extra garantie. Deze wordt enkel pas aangemeld onder een paar voorwaarden. Zo dien je na aanschaf de printer binnen 60 dagen online aan te melden om de standaard 2 jaar garantie te kunnen krijgen en dien je voor het extra jaar garantie HP+ te installeren.

Originele HP cartridges en toners vereist.
Huismerk cartridges zullen dus niet werken in HP+ printers. Je hebt dus geen keuze waar je je verbruiksproducten aanschaft.

Overige vereisten.
Een HP account en een continue internetverbinding met het internet.

Volgens ons zijn er dus vooral een hoop moetjes en regeltjes en wordt er weinig keuze aan de consument overgelaten. Bij aanschaf van een printer met de HP+ service zit je dus vast aan de diensten en producten van HP.

Welke printers hebben HP+?

Alle "e" modellen van HP zijn onderhevig aan HP+. Let hier dus op bij het aanschaffen van je HP printer. Als wij een tip mogen geven; Ga voor een printer van een ander merk. Brother, Canon en Epson doen veel minder moeilijk met het gebruiken van huismerk cartridges. 

Wat als ik geen HP+ wil?

Wil je graag een HP printer, of heb je er één, maar wil je zeker zijn dat je geen HP+ krijgt? Zorg er dan voor dat je geen "e" model aanschaft. Dit kan je herkennen aan de letter "e" aan het einde van het printertype. Vaak staat het ook bij het product aangegeven dat er HP+ en/of HP Instant Ink abonnement bij zit.

Heb je toch een "e-printer" aangeschaft, maar wens je geen gebruik te maken van HP+? Bij onderstaande printers is het mogelijk om de service uit te schakelen of over te slaan tijdens het installleren van de printer.

Mogelijkheid om HP+ uit te schakelen bij onderstaande printertypes:

  • HP Officejet Pro 8000e / 9000e series
  • HP Deskjet 2700e / 4100e series
  • HP Envy 6000e / 6400e

Bij de installatie van de printers dien je zowel de HP+ als de Instant Ink installatie over te slaan/te negeren.

Na het uitvoeren van de stappen heb je een gewoon goed werkende HP printer waarin je huismerk cartridges kan plaatsen. Zo kan je maar liefst tot 80% besparen tov het origineel!

Mocht je nog vragen hebben over HP+, neem dan gerust contact met ons op!