Vind in 3 stappen jouw cartridges of toners

Keuzehulp

Waar vind ik mijn printertype?
1.
2.
3.
 
  • Goedkoopste van Nederland
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Gratis achteraf betalen
  • 24 uurs levering
  • Gratis bezorging vanaf €50,-
  • Perfecte service
Veilig en eenvoudig betalen via

Voorkom het uitdrogen van cartridges

23 July 2019

Niets is vervelender dan, wanneer je de printer afstoft om een belangrijk document af te drukken, er geen of nauwelijks inkt op papier komt. In dat geval zijn in 99% van de gevallen je cartridges uitgedroogd. We geven jullie graag wat tips mee om het uitdrogen van cartridges te voorkomen. :)

Cartridges in je printer

Cartridges die in een printer zitten kunnen uitdrogen, wanneer je niet al te veel print of wanneer het erg warm weer wordt en de printer op de verkeerde plek staat. Hieronder een aantal tips!

Tip 1: 

Print elke week een testpagina of een kleine afbeelding uit. Op deze manier worden de leidingen van alle cartridges - zwart en kleur - gebruikt en voorkom je dat de inkt die zich in deze leidingen bevindt gaat uitdrogen. Het lijkt zonde van de inkt om dit te doen, maar wanneer de cartridges helemaal zijn uitgedroogd ben je nog veel meer inkt kwijt.

Tip 2: 

Een andere optie is om een reinigingsbeurt uit te voeren op uw printer. Als er een grotere verstopping is, is dit de beste optie. Bij deze functie worden de printkoppen namelijk volledig gereinigd. Deze optie kost wel wat meer inkt dus het is voordeliger om eens per week een testpagina uit te printen.

Tip 3:

Als je een inktpatroon hebt nagevuld kan je deze het beste binnen een week gebruiken. Wacht je er langer mee? Dan wordt de kans steeds groter dat dit patroon gaat uitdrogen. Er kunnen namelijk inktresten in de printkop zitten en het zal jammer zijn als deze uitdrogen.

Tip 4:

Als je de printer wilt uitschakelen, doe dit dan altijd via de aan/uit knop. Verbreek dus nooit zomaar de stroomcyclus door de stekker uit het stopcontact te trekken of door de schakelaar van de stekkerdoos uit te zetten. Hierdoor worden de inktpatronen niet op hun basispositie teruggezet en drogen ze sneller uit. Wanneer je de printer uitzet via de aan/uit knop, dan zet de printer ze altijd automatisch terug op hun basispositie.

Tip 5:

Wanneer je van jezelf weet dat je niet heel vaak de printer gebruikt, neem dan een printer waarbij de printkop in de cartridge zit i.p.v. in de printer zelf. Wanneer een printkop die in de printer zelf zit verstopt raakt, moet deze gereinigd of in de ergste gevallen zelfs vervangen worden. Als dit het geval is bij een printer met de printkop in de cartridge zelf, dan hoef je hooguit de inktpatronen te vervangen.

Tip 6:

Zet de printer op een plek waar hij altijd in de schaduw staat. Dus niet voor een raam waar het zonlicht er direct op kan schijnen. Wanneer de printer veel wordt blootgesteld aan zonlicht, zullen de cartridges die er in bevestigd zitten veel sneller uitdrogen.

Nieuwe ongebruikte cartridges

Ook nieuwe cartridges drogen natuurlijk veel sneller uit wanneer ze op een te warme plek liggen of zijn blootgesteld aan direct zonlicht. Zorg er dus voor dat je de cartridges op een koele en droge plek bewaard. Als je bij ons je cartridges besteld en je bestelling past door de brievenbus, dan worden ze geleverd in een handige bewaardoos.

Bestel je cartridges via onze handige keuzehulp en claim jouw bewaardoos:

Cartridges toch uitgedroogd?

Ai, dat is vervelend.. gelukkig is dit vaak makkelijk te verhelpen! Omdat dit samen met wat andere kleinigheden één van de meest voorkomende problemen is hebben we in een eerdere blog een aantal PDF'jes toegevoegd. Op deze bestanden vind je een uitleg - per printer! - hoe jij je printkop kan reinigen. Neem een kijkje op deze blog en reinig je printkop. :)