Vind in 3 stappen jouw cartridges of toners

Keuzehulp

Waar vind ik mijn printertype?
1.
2.
3.
 
 • Goedkoopste van Nederland
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Gratis achteraf betalen
 • 24 uurs levering
 • Gratis bezorging vanaf €50,-
 • Perfecte service
Veilig en eenvoudig betalen via

Epson inktcartridges worden niet herkend

21 February 2019

Het komt wel eens voor dat we bij onze klantenservice vragen krijgen over de cartridges van Epson. Onder deze vragen zijn de meest voorkomende: “ mijn cartridges worden niet herkend door mijn printer” of “De printer geeft aan dat het geen originele inkt is”. Daarom hebben we een korte blog geschreven met daarin de foutmeldingen en de daarbij passende oplossingen.

Hieronder hebben we deze foutmeldingen op een rijtje gezet. Kijk tussen deze lijst of jouw foutmelding ertussen staat en je ziet daarbij de oplossing staan.

Foutmeldingen:

“Niet originele inkt gevonden”

Deze melding is gelukkig totaal niet erg. Dit betekend namelijk dat de cartridges juist goed worden herkend, hoe gek dat ook klinkt! Je printer herkent de cartridges namelijk wel en ziet dat dit dus geen originele zijn. Door deze melding weer te geven proberen ze jou als klant het idee te geven dat huismerk inkt niet goed werkt. Het mooie is, je kunt deze melding gewoon accepteren en het “probleem” is verholpen. Easy peasy!

“Inktcartridges niet herkend”

Deze melding is wat lastiger, omdat dit meerdere oorzaken kan hebben. Hieronder hebben we een stappenplan staan zodat je alle oorzaken kan uitsluiten.

 1. Controleer of je de juiste cartridges hebt ontvangen. Kijk naar het nummer wat op de cartridge staat en vergelijk deze met het nummer op de pakbon.

 2. Check of de cartridge goed in de printer zit bevestigd. Huismerk cartridges hebben vaak namelijk een extra zetje nodig. Druk de cartridge dus goed hard aan totdat je klik hoort.

 3. Geen resultaat? Kijk of je wellicht cartridges in de printer hebt zitten die niet van dezelfde leverancier komen, bijvoorbeeld: Origineel en een huismerk. Als dit het geval is, plaats dan een volledige set van dezelfde leverancier.

 4. Helpt ook dit niet? Haal dan de stekker van de printer uit het stopcontact en wacht een kwartiertje. De printer zal hierdoor volledig gereset worden. Wacht vervolgens tot de printer volledig is opgestart.

 5. Geeft de printer alsnog de foutmelding weer? Kijk dan of de chip die op de cartridge zit bevestigd ook vies of beschadigd is. Wanneer deze vies is, kan je een wattenstaafje nat maken met wat pure alcohol (bijv: nagellakremover) hiermee voorzichtig de chip schoonvegen. Als dit ook niet het gewenste resultaat geeft is waarschijnlijk de chip beschadigd. Neem dan even contact op met onze klantenservice. 

“Inktpatronen zijn onjuist geplaatst.”

Deze melding hebben wij zelf op kantoor ook gehad. Gelukkig konden wij bij deze melding op “OK” klikken en vervolgens gewoon verder printen. Blijft de melding nadat je op “OK” hebt geklikt? Volg dan de stappen hieronder.

 1. Controleer of de cartridge goed in de printer zit bevestigd. Huismerk cartridges hebben vaak namelijk een extra zetje nodig. Druk de cartridge dus goed hard aan totdat je klik hoort.

 2. Geen resultaat? Kijk of je wellicht cartridges in de printer hebt zitten die niet van dezelfde leverancier komen, bijvoorbeeld: Origineel en een huismerk. Als dit het geval is, plaats dan een volledige set van dezelfde leverancier.

 3. Helpt ook dit niet? Haal dan de stekker van de printer uit het stopcontact en wacht een kwartiertje. De printer zal hierdoor volledig gereset worden. Wacht vervolgens tot de printer volledig is opgestart.