Passers

Passers: een onmisbaar hulpmiddel in de wereld van metingen

Passers zijn een eenvoudig maar essentieel gereedschap dat wordt gebruikt in een breed scala van toepassingen, variërend van wiskunde en techniek tot kunst en ambacht. Deze veelzijdige instrumenten, ook wel bekend als passerstiften of gewoon passers, bieden nauwkeurige en consistente metingen en hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid.

Een korte geschiedenis van passers

De passer is een instrument dat al eeuwenlang wordt gebruikt. Het oudste bewijs van het gebruik van passers dateert uit het oude Egypte, waar ze werden gebruikt voor het meten van afstanden en het tekenen van cirkels in architecturale ontwerpen. Door de eeuwen heen hebben verschillende culturen en beschavingen passers gebruikt en verfijnd voor verschillende doeleinden, zoals navigatie, kunst, astronomie en techniek.

Bij Alleeninkt passers bestellen

De producten vind je overal in alle soorten en maten, maar welke past bij jou? In ons assortiment vind je verschillende soorten passers. Dit meetinstrument wordt gebruikt om kleine afstanden vast te zetten om vervolgens ergens anders op papier af te passen. De figuren die je kunt maken met een passer zijn eindeloos, toch staat de passer bekend als het product waar je de perfecte cirkel mee kunt draaien. Bij Alleeninkt.nl ben je niet alleen op de juiste plek voor het bestellen van de kantoorartikelen die bij jou passen. Je hebt de keus uit passers van merken zoals Staedtler en vele anderen! Alle kantoorartikelen van Alleeninkt.nl zijn erg scherp geprijsd en razend snel in huis als je vandaag nog voor 22:00 besteld.

Welke passer bestaan er eigenlijk?

Er zijn verschillende soorten passers die zijn ontworpen om aan verschillende tekenbehoeften te voldoen. Enkele veelvoorkomende soorten passers zijn:

1. Gewone passer
Dit is de meest eenvoudige vorm van de passer, bestaande uit twee benen en een puntig uiteinde aan één kant en een potloodhouder aan de andere kant. De gebruiker kan de afstand tussen de benen aanpassen om de gewenste straal voor de cirkel te bereiken.

2. Verstelbare passer
Een verstelbare passer heeft een mechanisme waarmee de straal van de cirkel kan worden aangepast door aan een knop te draaien. Dit maakt het gemakkelijk om cirkels van verschillende grootte te tekenen zonder de passer telkens opnieuw in te stellen.

3. Kompas
Een kompas is een speciaal type passer dat wordt gebruikt voor navigatie en cartografie. Het heeft meestal een naald aan het uiteinde in plaats van een potlood en wordt gebruikt om cirkels op kaarten te tekenen.

4. Elektrische passer
Moderne technologie heeft ook zijn intrede gedaan in de wereld van passers. Elektrische passers zijn voorzien van een elektrisch aangedreven mechanisme waarmee cirkels snel en nauwkeurig kunnen worden getekend.

Goedkope passers voor alle toepassingen

Het is een veelzijdig tekeninstrument dat gebruikt wordt om cirkels en andere figuren om een punt te trekken en om afstanden exact over te brengen. Zo werkt het, de twee pootjes, die aan de bovenzijde verbonden zijn met een stelschroef. En onderaan de poot bevindt zich een naald, waarmee de passer op de ondergrond gefixeerd blijft. Het andere pootje is voorzien van een verwisselbaar potloodje. Bij Alleeninkt koop je dus gemakkelijk en snel de passer die jij nodig hebt! 

Niet de passer gevonden die je nodig hebt?

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je een of meerdere producten niet kunt vinden in ons gigantische assortiment. Geen probleem. We zorgen nadat we je verzoek hebben ontvangen dat onze inkopers op zoek gaan naar de producten die jij nodig hebt! Onze collectie kantoorartikelen wordt met de dag groter, dus bij Alleeninkt vind je gegarandeerd de kantoorartikelen die jij nodig hebt!

Laden... Bezig met laden...

  • Goedkoopste van Nederland
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Gratis achteraf betalen
  • 24 uurs levering
  • Gratis bezorging vanaf €50,-
  • Perfecte service