Kassarollen

Wat zijn kassarollen?

Kassarollen zijn rollen papier die specifiek zijn ontworpen voor gebruik in kassaregisters, kassamachines en pinapparaten. Ze worden vaak gemaakt van thermisch papier, dat gevoelig is voor warmte en druk en daardoor geschikt is voor het afdrukken van bonnen en ontvangstbewijzen. Kassarollen kunnen in verschillende maten voorkomen, afhankelijk van de behoeften van het specifieke apparaat.

Toepassingen van kassarollen

Kassarollen hebben een breed scala aan toepassingen in verschillende sectoren. De meest voorkomende toepassing is het afdrukken van kassabonnen in winkels, supermarkten, restaurants, tankstations en andere verkooppunten. Deze bonnen bevatten belangrijke informatie zoals de naam van de winkel, de datum en tijd van de transactie, een lijst van gekochte producten en hun prijzen, belastingen en totale kosten. Ze dienen als bewijs van aankoop en kunnen ook nuttig zijn voor garantieclaims of retourzendingen.

Daarnaast worden kassarollen ook gebruikt voor het afdrukken van pinbonnen in geldautomaten en betaalterminals. Deze bonnen vermelden de transactiegegevens, zoals het bedrag dat is opgenomen of betaald, de rekeninginformatie en de datum en tijd van de transactie. Ze zijn essentieel voor zowel financiële administratie als klanttevredenheid.

Soorten kassarollen

Er zijn verschillende soorten kassarollen beschikbaar, afhankelijk van de behoeften en specificaties van het gebruikte apparaat. De twee meest voorkomende types zijn thermische kassarollen en matrixkassarollen.

Thermische kassarollen

Thermische kassarollen worden het meest gebruikt in moderne kassasystemen. Ze werken op basis van warmteoverdracht en hebben geen inkt of lint nodig om tekst en afbeeldingen af te drukken. Thermisch papier is over het algemeen gladder en produceert scherpere afdrukken, wat resulteert in duidelijk leesbare bonnen. Het gebruik van thermische kassarollen is milieuvriendelijker omdat er geen inktcassettes of linten nodig zijn.

Matrixkassarollen

Matrixkassarollen worden gebruikt in oudere kassamachines en printers die werken met een matrixafdrukmechanisme. Deze rollen zijn meestal gemaakt van gewoon papier en vereisen een inktlint om tekst en afbeeldingen af te drukken. Matrixafdrukken kan luidruchtiger zijn en de afdrukkwaliteit is over het algemeen minder scherp dan bij thermische afdrukken. Matrixkassarollen worden nog steeds gebruikt in bepaalde bedrijfsomgevingen waar oudere apparatuur wordt ingezet.

Laden... Bezig met laden...

  • Goedkoopste van Nederland
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Gratis achteraf betalen
  • 24 uurs levering
  • Gratis bezorging vanaf €50,-
  • Perfecte service