Welke inkt heb ik nodig voor mijn printer?

Tja er zijn zoveel merken, modellen en typenummers dat wij het wel snappen dat je niet altijd meteen bij de juiste inkt uitkomt. Of dat je twijfelt of het wel de juiste inkt is, omdat er een letter of cijfer afwijkt van de cartridges die je normaal gesproken hebt. Wij vertellen hieronder graag wat meer over de verschillende types en hoe je de juiste cartridges en/of toners voor jouw machine kan vinden!

Waarom zijn er zoveel verschillende soorten inktpatronen?

Dit is eigenlijk heel simpel. De printerfabrikanten zijn hun producten continu aan het door ontwikkelen. Printers die geschikt zijn voor het afdrukken van foto’s, afdrukken via wi-fi & bluetooth en nog meer verschillende functies waardoor de kwaliteit van het printen steeds aangepast wordt.

Elke printer heeft daardoor een eigen reeks cartridges/toners die hij accepteert. En ook enkel de typenummers die bij deze printer horen zullen geaccepteerd worden. Ook al hebben andere cartridges hetzelfde uiterlijk. Je moet dus altijd goed naar de typenummers kijken en niet enkel afgaan op het uiterlijk.

Een andere belangrijke reden is dat printerfabrikanten ook graag de huismerk producten tegen wil gaan. Dus hoe meer verschillende cartridges er worden uitgebracht, hoe lastiger het is voor ons om deze weer te produceren. Hier gaat vaak wat tijd overheen voordat deze goed is getest en klaar is voor gebruik.
Op deze nieuwe modellen worden ook steeds vaker updates uitgevoerd waardoor huismerk cartridges niet meer worden herkend.

Cartridges en toners, wat is het verschil?

Cartridges gaan in de zogenoemde Inkjet printers en zijn gevuld met vloeibare inkt. Deze printers zijn voornamelijk voor thuisgebruik. De kwaliteit van deze printers is prima en de aanschafprijs van de patronen ligt wat lager. Dit komt voornamelijk door de inhoud die in de cartridges zitten. Wel kan je hier vaak vele mooiere afbeeldingen mee afdrukken. Wel moet je dan zorgen dat je de instellingen juist hebt staan. Hoe je dat doet, lees je hier.

Toners gaan in laserprinters en zijn gevuld met een fijn poeder. Deze zijn geschikt voor “grootgebruikers”. Wanneer je veel moet afdrukken is dit de beste en goedkoopste optie. Je ziet deze machines vooral bij bedrijven op het kantoor staan. Ze printer sneller af en de inhoud van de patronen ligt veel hoger. Met deze printers print je met één toner al makkelijk 2.000 pagina’s of meer.

Een Inktjet printer spuit inkt direct op het papier welke doormiddel van elektrische schokjes op de juiste plek op het papier terecht komen. Een laserprinter projecteert het te printen document op een drum. Op de verlichte plekken blijft het poeder plakken. Vervolgens wordt het papier over de drum gerold en blijft het poeder doormiddel van verhitting aan het papier hechten.

Allemaal leuk, maar welke inkt heb ik nodig voor mijn printer?

Als jij weet welke printer je thuis hebt staan dan kunnen wij precies aangeven welke cartridges of toners jij nodig bent! Via onderstaande button ga je naar onze keuzehulp, hier vul je bij stap 1 het printermerk in, bij stap 2 het model en bij stap 3 het typenummer. Op deze manier krijg jij precies de juiste producten te zien die voor jouw printer geschikt zijn! Ideaal dus :). Wat ook ideaal is, bij ons kan je jouw printer toevoegen aan je account, waardoor je nooit meer hoeft te zoeken naar je cartridges of toners. Met een paar klikken bestel je dan snel en eenvoudig nieuwe inkt.

Mocht je nog vragen hebben, schroom dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder!

Haal eruit wat erin zit!
Uit je printer
Uit je cartridges
En uit je portemonnee!

Laden... Bezig met laden...

  • Goedkoopste van Nederland
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Gratis achteraf betalen
  • 24 uurs levering
  • Gratis bezorging vanaf €50,-
  • Perfecte service