Labels werken niet: Dymo Labelwriter 550 en 5XL

Je hebt labels gekocht voor je Dymo LabelWriter 550 of Dymo 5XL en je staat te popelen om te beginnen met printen. Vol verwachting plaats je de rol in de printer, maar helaas functioneert het niet. Dit is natuurlijk uiterst frustrerend. In ons volgende blogartikel gaan we dieper in op de mogelijke oorzaken waarom de Dymo labels niet compatibel lijken met de Dymo LabelWriter 550 of de Dymo 5XL printer.

Mogelijke oorzaken

Er bestaan meerdere factoren die kunnen verhinderen dat je labels correct functioneren in de Dymo LabelWriter 550 of Dymo 5XL. Deze printers kampen sinds hun lancering in 2022 al met klachten. Hieronder vind je de belangrijkste problemen die ervoor zorgen dat de Dymo LabelWriter 550 of Dymo 5XL niet naar behoren functioneert:

  • Het gebruiken van compatible Dymo labels
  • Onjuiste plaatsing en installatie van de labels
  • Incorrecte labelinstellingen
  • Benodigde software-updates en stuurprogramma's
  • Gebrek aan regelmatige reiniging en onderhoud
  • Complicaties met de rolhouder
  • Het plaatsen van een ongeschikte rol in de printer

Laten we per punt dieper ingaan op het probleem.

Het gebruik van compatible Dymo labels

Om klanten te stimuleren hun originele labels te gebruiken, heeft Dymo nieuwe printers zoals de LabelWriter 550 en 5XL op de markt gebracht, die zijn ontworpen om alleen met hun eigen producten te werken. Deze printers herkennen de originele labels aan een speciale chip, die ook het aantal resterende labels bijhoudt.

Deze strategie leidde echter tot ongenoegen bij veel gebruikers, omdat ze niet langer met de compatibele labels konden printen. Gelukkig is er vanaf heden een oplossing gekomen en kunnen ook compatible labels weer gebruikt worden in deze printers.

Compatible Dymo labels voor zowel Labelwriter 550 als Labelwriter 5XL:

  • 11352
  • 11354
  • 99010
  • 99013
  • 99014

Enkel compatible voor Labelwriter 5XL:

  • S0904980

Wel is natuurlijk belangrijk dat je deze nieuwe compatible labels op de juiste manier installeert. Laten we dit bekijken bij het volgende punt.

Onjuiste plaatsing en installatie van de labels

Het lijkt allemaal zo simpel, maar schijn bedriegt. Het komt nog wel eens voor dat de labels onjuist worden geïnstalleerd. Het is essentieel dat de labels correct in de printer worden geplaatst voor optimale werking. Zorg dat je de rol op de juiste wijze in de printer doet, zodat de labels goed worden ingevoerd. Raadpleeg de handleiding van je printer en volg de stappen nauwkeurig om zeker te zijn van een correcte installatie van de labels.

Heb je de labels correct geïnstalleerd? Laten we doorgaan.

Incorrecte labelinstellingen

Een andere mogelijkheid is dat je labelinstellingen niet correct zijn. Zorg ervoor dat de labelinstellingen op je computer in lijn zijn met de grootte en specificaties van de gebruikte labels. Deze aanpassingen kunnen doorgaans gemaakt worden in de software die meegeleverd wordt met je Dymo-labelprinter. Selecteer de passende labelgrootte voordat je het afdrukproces start.

Labelinstellingen correct ingesteld? Laten we verder gaan.

Benodigde software-updates en stuurprogramma's

Mogelijk veroorzaken achterhaalde software of drivers problemen bij het printen van labels. Het is belangrijk om te verifiëren dat je de meest recente versie van de Dymo-software geïnstalleerd hebt en dat alle drivers actueel zijn. Hierdoor kun je veel voorkomende problemen met het afdrukproces voorkomen.

Software up-to-date? Op naar reiniging en onderhoud.

Gebrek aan regelmatige reiniging en onderhoud

Een van de meest voorkomende punten die vaak wordt vergeten. Vuil en stof kunnen soms de afdrukkwaliteit verminderen. Het is aan te raden om de printkop en de transportrollen van je Dymo-labelprinter regelmatig schoon te maken, zodat de printer zonder problemen blijft functioneren.

Alles spik en span? Laten we de rolhouder eens bekijken.

Complicaties met de rolhouder

Inspecteer de rolhouder van je Dymo-labelprinter op mogelijke schade of blokkades. Een issue met de rolhouder kan soms de oorzaak zijn van het niet correct doorvoeren van de labels.

Lijkt de rolhouder ook in order? Lees dan onderstaande.

Het plaatsen van een geschikte rol in je printer

Een veelvoorkomend probleem is het gebruik van de verkeerde rol in je Dymo printer. Dymo labels zijn te identificeren aan de streepjes op de achterkant van de rol. Deze streepjes informeren de printer over het type rol. Als er een ongeschikte rol in je Dymo printer zit (zoals een labelrol van Zebra), zal je printer niet optimaal functioneren.

Conclusie

Wanneer je Dymo LabelWriter 550 of 5XL niet naar behoren functioneert, kan dit leiden tot frustraties en vertraging. De oorzaken variëren van het gebruik van verkeerde labels tot fouten bij de installatie en onderhoud. Hieronder een samenvatting van de kernpunten die aandacht vereisen om je printer weer operationeel te krijgen:

Gebruik van compatible labels: 
De Dymo LabelWriter 550 en 5XL zijn ontworpen om specifiek met originele Dymo labels te werken. Met de introductie van nieuwe compatibele labels is dit probleem gedeeltelijk opgelost, mits correct geïnstalleerd.

Installatie van labels: 
Een correcte plaatsing van de labels is cruciaal voor de functionaliteit van de printer. Volg de handleiding zorgvuldig om installatiefouten te voorkomen.

Labelinstellingen: 
Overeenstemming tussen de software-instellingen en de fysieke labels is essentieel. Controleer de specificaties en pas deze zo nodig aan in de Dymo-software.

Software en drivers: 
Verouderde software kan de oorzaak zijn van diverse problemen. Regelmatige updates zijn noodzakelijk om de printer efficiënt te laten functioneren.

Reiniging en onderhoud: 
Regelmatige schoonmaak van de printkop en transportrollen voorkomt problemen die voortkomen uit stof en vuil.

Status van de rolhouder: 
Een beschadigde of geblokkeerde rolhouder kan de invoer van labels hinderen. Een grondige inspectie en eventuele vervanging kunnen nodig zijn.

Selectie van de juiste rol: 
Het gebruik van de correcte labelrol is van essentieel belang. Zorg ervoor dat je de juiste Dymo labelrollen gebruikt, herkenbaar aan de streepjes op de achterzijde.

Door aandacht te besteden aan deze aspecten, kun je de meeste problemen met je Dymo LabelWriter 550 of 5XL snel en eenvoudig oplossen!

Laden... Bezig met laden...

  • Goedkoopste van Nederland
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Gratis achteraf betalen
  • 24 uurs levering
  • Gratis bezorging vanaf €50,-
  • Perfecte service