Inkt verwijderen, kleding en handen

Oh nee toch.. heb je inkt in je kleren of aan je handen? Verschrikkelijk vervelend! Maar schrik niet, als je weet wat je moet doen is het allemaal goed te verhelpen. Lees in deze blog alle handige tips en tricks hoe jij je kan verlossen van deze inktvlekken.

Inkt verwijderen uit je kleren

Laten we beginnen met misschien wel de vervelendste van de twee, je mooie kleertjes. Heb je net die mooie jurk of blouse die je al een tijdje wil hebben en dan zitten er ineens zo’n rottige inktvlek in… op zo’n moment komen de tips van vroeger altijd goed van pas. Want zeg nou zelf, oma’s hebben overal wel een handigheidje voor.

Hieronder hebben we een aantal handige tips hoe je deze vlekken het beste uit je kleren krijgt :)

Ossegalzeep.
Dit ouderwetse middel is van oudsher bekend om zijn uitstekende werking tegen vlekken. Wrijf dit met een oude tandenborstel zachtjes in op de vlek

Melk.
Karnemelk, half volle melk, koffiemelk, het maakt allemaal helemaal niks uit. Giet wat melk over de vlek en wrijf het uit met een doek. Was je kleren daarna even uit en de inktvlek zal volledig zijn verdwenen.

Zuiveringszout.
Dit werkt hetzelfde als de melk. Even laten weken en daarna wassen zoals normaal.

Citroensap.
Na het morsen van de inkt direct op de kleren aanbrengen en vrijwel direct uitwassen.

Deodorant/haarlak.
Ook dit dien je direct na het morsen van de inkt op de kleren te sprayen. (let op: spray op een afstand van zo’n 15 centimeter) En ook hierna direct uitwassen.
 

Inkt verwijderen van je handen

Het kan natuurlijk voorkomen dat je tijdens het verwijderen van de oude cartridges inkt op je handen krijgt. Iets wat je echt niet wil. Hieronder heb je een lijst met goedjes die je waarschijnlijk wel thuis hebt liggen.

Garagezeep.
Door het schurende effect zal de inkt veel sneller van je handen af gaan dan met gewone zeep.

Afwasmiddel met koffiedik.
Deze variant wordt bij ons op kantoor gebruikt als we een retourtje terug krijgen die net iets minder netjes is als de rest... en door alle koffiedrinkers hier op kantoor is er altijd wel koffie dik aanwezig. Dit zorgt net als bij garagezeep ook voor een schurend effect. Hier hebben wij een korte video van gemaakt, wel gebruiken wij hier handzeep, maar dat werkt ook prima!
Ga naar de video (Deze link opent Instagram)

Sla- of olijfolie met chloor.
Dit is ook een mooi middeltje om te proberen. Binnen korte tijd is het er zo vanaf, en als je nog wat inkt onder de nagels hebt zitten, krijg je het er zo onderweg met een borsteltje. Je handen zullen heerlijk zacht aanvoelen door de olie.
 

Haal eruit wat erin zit!

Uit je cartridges.
Uit je toners.
Uit je printer.
En inkt uit je kleren!

Laden... Bezig met laden...

  • Goedkoopste van Nederland
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Gratis achteraf betalen
  • 24 uurs levering
  • Gratis bezorging vanaf €50,-
  • Perfecte service