Draadloos printen

Wij kunnen ons voorstellen dat u graag draadloos wilt printen. Tegenwoordig zijn er vaak meerdere apparaten in huis. Vanaf al deze apparaten wilt u natuurlijk kunnen printen. Maar meestal is er maar één printer in huis die ook daadwerkelijk aangesloten is aan de computer. Er kan dus alleen geprint worden vanaf dit apparaat. Eigenlijk is dit zonde want in 2016 zou je toch eigenlijk gewoon vanaf je luie stoel moeten kunnen printen. Natuurlijk kan dat ook! Alleen moet u wel even weten hoe dat werkt. Alleeninkt.nl heeft daarom voor u deze handleiding opgezet. Er zijn verschillende manier om draadloos te printen. Elke manier behandelen we kort, maar krachtig. Bij de eerste manier hoeft u geen nieuwe producten aan te schaffen, maar alleen wat instellingen te wijzigen.

Draadloos printen via het delen van een thuisgroep

Bij de eerste manier gaan we de computer waar de printer op aangesloten is delen met andere printers. We doen dit door een thuisgroep aan te maken. Volg de volgende stappen.
Stap 1: Ga naar configuratiescherm;
Stap 2: Ga naar thuisgroepen;
Stap 3: Maak een thuisgroep aan(als deze er nog niet is);
Bij ons was er al een thuisgroep en dan ziet het er als volgt uit:
manier 1 draadloos printen
Stap 4: Klik op “nu lid worden”.
Stap 5: Vul het wachtwoord in dat u heeft aangemaakt op de andere computer bij de andere thuisgroep. Het kan zijn dat u net als bij ons al een thuisgroep had gemaakt of dat deze ooit automatisch is aangemaakt. Dan dient u dus het wachtwoord te achterhalen. Dat doet u door te klikken op wachtwoord weergeven en afdrukken. u krijgt dan het volgende scherm te zien:
wachtwoord invullen thuisgroep
Vul dit wachtwoord in bij de thuisgroep.
geef het wachtwoord op thuisgroep
Om draadloos te kunnen printen moet u nu nog zorgen dat u de printer gaat delen.
Dit doet u op de volgende manier:
Stap 1: Ga naar netwerkcentrum en controleer of het vinkje “bestand – en printdeling” inschakelen in geschakeld staat. Zo niet dan doet u dit.
bestand en printerdeling inschakelen
Stap 2: Instellingen van de thuisgroep aanpassen. Ga naar thuisgroep en kies welke bibliotheken of mappen u wilt delen. In ons geval was dit alleen de printer.
instellingen voor de thuisgroep wijzigen
En u kunt nu draadloos printen! Let wel op dat u op deze manier alleen kunt printen wanneer de hoofdcomputer waar de thuisgroep op is aangemaakt aan staat. Vind u dit niet fijn, kijk dan naar onze andere manieren om draadloos te printen!

Draadloos printen door het aanschaffen van een printserver

Wanneer u een printserver koopt kunt u deze aansluiten op de router. Alle computers die verbinding maken met diezelfde router kunnen dus heel gemakkelijk draadloos printen.

Draadloos printen met een wifi printer

Wilt u helemaal draadloos printen, dan kunt u ook overwegen een wifi printer aan te schaffen. De wifi printer maakt geheel draadloos verbinding met de router. Zo kunnen alle computers die ook verbinding hebben met deze router, draadloos printen.

Papier kopen: welk papier heb ik nodig?

Wilt u papier kopen en daarbij maximaal op de kosten besparen? Benieuwd welk type papier u het best kunt gebruiken wanneer u reguliere afdrukken wilt maken? Wij zetten een paar handige tips voor u op een rij. Het is bijvoorbeeld voldoende om 80 grams papier te kopen voor de reguliere afdrukken, indien u een bijzonder document wilt afdrukken is het verstandig gebruik te maken van zwaarder papier. U kunt op die manier papier kopen kopen dat aansluit bij het doel dat u daarmee voor ogen heeft.

Goedkoop papier kopen

Wilt u vooral goedkoop papier kopen, bijvoorbeeld om emails af te kunnen drukken waarvan u de informatie maar tijdelijk nodig heeft? Het is dan voldoende om gebruik te maken van het papier van 80 gram per vierkante meter. Dit is het reguliere kopieerpapier, dat voordelig beschikbaar is. U kunt papier kopen voor een lage prijs, waarmee u prima uit de voeten kunt. Houd er rekening mee dat een dubbele bedrukking van dit lichte papier ertoe kan leiden dat de achterkant door de voorkant heen schijnt. Wilt u papier kopen dat meer kwaliteit biedt? Dan is het verstandig gebruik te maken van 120 gram of zelfs 150 gram per vierkante meter.

Dikker papier kopen

Wilt u dikker papier kopen, bijvoorbeeld om menukaarten uit te printen of op een andere manier voor een bijzondere presentatie te zorgen? Het is dan de moeite waard om gebruik te maken van het dikkere papier. Een variant zoals 210 gram per vierkante meter vormt dan een interessante keuze. Het gaat haast om karton, dat niet zo snel zal buigen of vouwen. U kunt op die manier het papier kopen dat aansluit bij de manier waarop u de afdrukken wilt maken. Uiteraard kunt u online het papier bestellen, daar hoeft u de deur niet voor uit.

Hoe koop ik de beste goedkope printer?

Benieuwd hoe u het best een goedkope printer kunt kopen? Het lijkt eenvoudig door simpelweg een exemplaar in de aanbieding aan te schaffen. Houd er echter rekening mee dat verschillende fabrikanten u een goedkope printer verkopen en vervolgens hoge prijzen rekenen voor de inktpatronen die u daarin dient te gebruiken. Het is daarom de moeite waard om op voorhand na te gaan of er goedkope huismerk inktpatronen beschikbaar zijn. U zorgt er daarmee voor dat de printer ook op de lange termijn goedkoop blijft, zodat u uzelf niet in de vingers snijdt.

Goedkope printer kopen

Een goedkope printer kopen is op zich niet moeilijk, er zijn daarvoor voldoende aanbiedingen beschikbaar. De uitdaging is al een stuk groter wanneer u er met de printer voor wilt zorgen dat die ook op de lange termijn goedkoop blijft. U heeft immers pas een echt goedkope printer wanneer u daarvoor zowel bij de aanschaf als tijdens het gebruik een lage prijs voor betaalt. Benieuwd hoe u een goedkope printer op de kop kunt tikken en u die goedkoop kunt houden? Ga op voorhand na wat de huismerk inktpatronen kosten en hoeveel afdrukken u daar gemiddeld mee kunt maken.

Goedkope printer met goedkope inktpatronen

U kunt een goedkope printer kopen wanneer ook de inktpatronen op een voordelige wijze beschikbaar zijn. Dat is in de meeste gevallen zo, wij zorgen er met ons brede assortiment voor dat u niet langer teveel hoeft te betalen. Het is in die gevallen een goed idee om een goedkope printer op de kop te tikken. Zolang u de huismerk inktpatronen bij ons online bestelt hoeft u geen hoge kosten te maken. U zorgt er met het goedkope model dan voor dat u op een voordelige wijze kunt printen en u de afdrukken kunt maken die u wenst.

Wij zijn verhuisd.

Per 2 mei 2016 zijn wij verhuisd naar Coevorden omdat ons vorige stekkie in Hardenberg te klein werd. Het afhaaladres is daardoor automatisch gewijzigd naar Coevorden. Wanneer ons kantoor en magazijn volledig zijn ingericht zullen wij de foto’s delen. Mocht u vragen hebben dan kan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via telefoon of mail. ;)

Printer aanbieding op de kop tikken: is dat slim?

Komt u een printer aanbieding tegen en denkt u erover om daar gebruik van te maken? Het is de moeite waard om daar in ieder geval nog heel even over na te denken. In sommige gevallen is het zelfs verstandig om een printer aanbieding even te laten voor wat die is, om daarna een printer te kopen die lagere verbruikskosten oplevert. De kosten van een printer bestaan namelijk niet alleen uit die van de aanschaf. U dient er daarnaast rekening mee te houden dat ook de inkt van een printer behoorlijk in de papieren kan lopen.

Printer aanbieding van topmerken

Het zijn vooral de grote merken die regelmatig een printer aanbieding laten zien, zij zorgen ervoor dat u al vanaf een paar tientjes een nieuwe printer kunt aanschaffen. Een dergelijke printer aanbieding lijkt natuurlijk interessant, maar hoeft dat niet altijd te zijn. Het is verstandig om iets verder te kijken dan de printer aanbieding die de merken zoals HP, Canon, Epson en Brother u willen laten zien. Heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om goedkope huismerk inktpatronen te kopen? In die gevallen wordt het al een stuk interessanter om er op in te gaan.

Printer aanbieding en de inktkosten

Beoordeel een printer aanbieding daarom altijd op basis van zowel de kosten voor de aanschaf als de inktkosten waar u mee te maken krijgt. Wat kosten de inktpatronen en hoeveel afdrukken kunt u daarmee maken? Zijn er goedkope huismerk inktpatronen beschikbaar? Het zijn belangrijke vragen, aan de hand waarvan u een printer aanbieding goed kunt beoordelen. Kunt u de gebruikskosten van de printer binnen de perken houden dankzij de huismerk cartridges? Dan is de kans groot dat u de kosten ook op termijn laag kunt houden, waardoor de aanbieding voor de printer een goede keuze vormt.

De beste printer kopen: waar let ik op?

Wilt u de beste printer en bent u benieuwd waar u rekening mee dient te houden? Het is in ieder geval verstandig om al op voorhand naar de printkosten te kijken. Zijn er goedkope huismerk inktpatronen beschikbaar? Dat is bij de beste printer in ieder geval zo, u zorgt er daarmee voor dat u voordelig gebruik kunt maken van het apparaat. Overweeg bovendien een all-in-one printer. Voor veel mensen kan de beste printer namelijk niet alleen printen, het apparaat kan ook scans maken of zorgen voor een kopie.

De beste printer heeft wifi

De beste printer heeft bovendien wifi, daar kunt u vandaag de dag eigenlijk niet meer zonder. U maakt dan gebruik van een netwerkprinter, die u draadloos kunt aansturen. De beste printer hoeft wat dat betreft niet langer aan een computer gekoppeld te zijn. U kunt de printer ook afzonderlijk gebruiken, vanaf een laptop of een ander mobiel apparaat. Uiteraard kunt u de beste printer ook gewoon vanaf een smartphone of een tablet benaderen. Dit zorgt er immers voor dat u kunt printen waar en wanneer u maar wilt, in sommige gevallen zelfs wanneer u nog onderweg bent.

De beste printer kopen

Wilt u de beste printer kopen en bent u benieuwd waar u tenslotte op dient te letten? Houd er rekening mee dat de printer kan printen in het gewenste formaat. Dat is veelal A4, in sommige gevallen is A3 van meerwaarde. Denk goed na over het type printer dat het best bij u past. Een inktjetprinter vormt vaak de beste keuze, het is de moeite waard in ieder geval nog even naar de laserprinters te kijken. Op die manier kunt u de beste printer kopen, zodat u de afdrukken kunt maken die u wenst.

Meerdere printers vergelijken: wat is er van belang?

Wilt u meerdere printers vergelijken en bent u benieuwd hoe u dat het best kunt aanpakken? Het is in ieder geval verstandig om goed naar het formaat te kijken. Wilt u op A3 kunnen printen of is printen op A4 genoeg? U kunt dan printers vergelijken op basis van hun eigen formaat, een compact model kunt u gemakkelijk kwijt.

Printers vergelijken op printsnelheid

Daarnaast kunt u meerdere printers vergelijken op basis van hun printsnelheid, zowel voor afdrukken in kleur als in zwart-wit. Wilt u meerdere printers vergelijken en zal u vooral afdrukken maken in zwart op wit? In die gevallen is het verstandig goed naar de snelheid van het printen te kijken. Wanneer u veel afbeeldingen wilt printen is dat iets minder van belang. Het printen van een afbeelding duurt wat langer, bovendien zal de printer na de vorige pagina even inhouden om de inkt te kunnen laten drogen. U kunt dan de printers vergelijken op basis van de snelheid, maar ook de snelste printer is afhankelijk van de droogsnelheid. Houd daar rekening mee in uw vergelijking, de snelheid is wat dat betreft vooral interessant op het moment dat u slechts documenten met tekst afdrukt.

Printers vergelijken op de kosten

Wilt u de printers vergelijken op basis van de kosten? Dat vraagt om een vergelijking op basis van twee onderdelen. U kunt allereerst kijken naar de kosten van de printer zelf. Het meest voordelige model lijkt wellicht de beste keuze, dat hoeft echter niet zo te zijn. U kunt meerdere printers vergelijken op basis van de kosten door tevens rekening te houden met de inktkosten. Wellicht kunt u met een duurdere printer gebruik maken van goedkope huismerk inktcassettes. U kunt de kosten dan gemakkelijk terugverdienen, zelfs wanneer u gedurende het jaar relatief weinig afdrukken maakt.

Pasen

In verband met pasen zijn de bezorgtijden en dagen aangepast. Besteld u iets op vrijdag 25 maart voor 17:00 dan zal in de meeste gevallen dit 26 maart voor het eerst aangeboden worden. Wanneer u iets op zaterdag 26, zondag 27 of maandag 28 maart besteld? Dan zal uw pakket Woensdag 30 maart voor het eerst worden aangeboden.

Fijne paasdagen. ;)

De beste printer kopen: waar let ik op?

Wilt u een printer kopen? En bent u benieuwd waar u rekening mee dient te houden? Het is uiteraard van belang dat de printer eenvoudig werkt en bijvoorbeeld aansluit bij het formaat waarin u wilt printen. Gaat het (voornamelijk) om prints op het A4 formaat? U kunt als alternatief gebruik maken van een A3 printer. De meeste mensen zullen een A4 printer kopen, waardoor u daarmee de grootste keuze hebt. Het is verder verstandig om rekening te houden met de functionaliteiten en de inktcassettes die u er vervolgens bij nodig heeft.

Printer kopen met voldoende functionaliteiten

U kunt een printer kopen of gebruik maken van een multifunctioneel apparaat. Dat tweede heeft bij veel mensen de voorkeur. Het zorgt ervoor dat u niet alleen kunt printen, daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om bestanden in te scannen en digitaal te gebruiken of een kopie te maken. U kunt op die manier een printer kopen die er tevens voor zorgt dat u documenten op andere manieren kunt gebruiken. Let er ten derde op dat u goedkoop gebruik kunt maken van de printer die u koopt.

Goedkope inktpatronen

Gaat u voor het eerst een printer kopen of heeft u daar al wat meer ervaring mee? Het is vooral van belang dat u een printer koopt die u voordelig kunt gebruiken. Een voordelige printer kopen lijkt gemakkelijk, maar het zijn de printkosten die u uiteindelijk zullen opbreken. Wilt u een printer kopen waar u nu en in de toekomst plezier van heeft? Zorg er dan voor dat u alvast nagaat of er goedkope huismerk inktpatronen beschikbaar zijn. Blijkt dat het geval? Dan kunt u met een gerust hart de printer kopen, de huismerk inktpatronen zorgen ervoor dat u er ook op termijn voordelig gebruik van kan maken.