Vind in 3 stappen jouw cartridges of toners

Keuzehulp

Waar vind ik mijn printertype?
1.
2.
3.
 
  • Goedkoopste van Nederland
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Gratis achteraf betalen
  • 24 uurs levering
  • Gratis bezorging vanaf €50,-
  • Perfecte service
Veilig en eenvoudig betalen via

Wereld milieu dag

05 June 2019

Een goed moment om stil te staan bij het feit dat onze wereld het steeds zwaarder te verduren heeft. Wij hebben de Netflix serie “Our Planet” gekeken en hier worden wij als mensen toch wel even met onze neuzen op de feiten gedrukt. Wij schrokken enorm van deze beelden en het leek ons daarom een mooi moment om te laten zien welke maatregelen wij nemen om zo goed mogelijk voor onze planeet te zorgen!

Lege cartridges & toners worden gerecycled.

Wanneer de cartridges & toners zijn leeggeprint kan je deze inleveren bij verschillende inleverpunten bij jou in de buurt. Veel voetbalverenigingen en supermarkten hebben zo'n box staan waar jij je lege cartridges & toners kan inleveren. Ze worden vervolgens leeggemaakt, verpulvert en met ander recyclebaar plastic verwerkt tot nieuwe cartridges & toners. Een omhulsel kan wel tot 5 keer opnieuw worden gebruikt!

Printen; minder slecht dan je denkt!

Het klinkt misschien gek, maar doordat papier - en uiteraard de cartridges en toners - tegenwoordig zo goed te recyclen is, is printen helemaal zo slecht nog niet voor het milieu. Zorg er wel voor dat je papier hebt waar het FSC keurmerk op zit. Dit betekend dat het papier gemaakt is van bomen uit een beschermd gebied. 85% van al het papier dat we gebruiken wordt gerecycled. Goed bezig! Zelf willen we dat al het papier zo goed mogelijk wordt gescheiden en daarom verzamelen wij al het karton en papier dat hier overblijft in één grote container. Deze wordt wekelijks bij ons opgehaald door een bedrijf dat het recycled! Wij hebben ook milieubewust papier in ons assortiment opgenomen, namelijk: New Future. Dit merk voldoet aan het "Responsible Fibre Criteria". Dit handelsmerk garandeert dat het product voldoet aan de meest veeleisende milieu- en sociale verantwoordelijkheidscriteria die door een derde partij zijn geverifieerd.

Dit papier vind je via de volgende link: Milieubewust papier New Future

Veel schadelijker voor het milieu is je mobiele telefoon. Elektronica is op het moment namelijk helemaal niet goed te recyclen. Het grootste deel van het elektronische afval wordt verwerkt in ontwikkelingslanden. Hier veroorzaakt het ernstige gezondheids- en verontreinigingsproblemen. Het verbranden van het afval en lekkende stortplaatsen komen daar dan helaas ook voor. Het grote consumptie aanbod, ondersteund door de snelle ontwikkeling van de technologie, en de lage productie kosten veroorzaken dit wereldwijde afvalprobleem.

Plastic scheiden.

Wij proberen het zo min mogelijk te gebruiken, maar het plastic dat wij overhouden scheiden we uiteraard. Dit wordt ook bij ons opgehaald. Tegenwoordig wordt het plastic helaas niet meer zo goed gerecycled dus wij hopen dat hier nog een goede oplossing voor komt.

XL cartridges.

Ook verkopen wij enkel XL varianten van de cartridges wat veel duurzamer is in de productie. Op deze manier hoeven er namelijk minder cartridges gemaakt te worden en is er veel minder productieafval. Daarnaast worden onze cartridges gevuld met inkt die is geproduceerd op waterbasis en pigment. Niet op basis van olie dus!Haal eruit wat erin zit!

Uit je cartridges.
Uit je toners.
Uit je printer.
En uit je milieu bewustzijn!