Vind in 3 stappen jouw cartridges of toners

Keuzehulp

Waar vind ik mijn printertype?
1.
2.
3.
 
  • Goedkoopste van Nederland
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Gratis achteraf betalen
  • 24 uurs levering
  • Gratis bezorging vanaf €50,-
  • Perfecte service
Veilig en eenvoudig betalen via

Verleng de levensduur van je printer!

12 August 2021

Tegenwoordig willen we alles zo goedkoop mogelijk. Steeds meer voor minder! Dit gaat ook op voor de printwereld. Printers worden steeds goedkoper, maar dit betekent niet altijd dat de kwaliteit hetzelfde blijft. Zorg daarom altijd goed voor je geliefde printer. Ze gaan niet altijd meer zo lang mee als dat je zou willen. Wij hebben de beste tips voor je op een rijtje gezet waarmee jij de levensduur van je printer kan verlengen.

Maak je printer regelmatig schoon

En dan hebben wij het niet alleen over de buitenkant, zodat je bureau er weer spik en span uit ziet. Het gaat dan voornamelijk om de binnenkant van je printer!

Inkjet printer – Printkop schoonmaken

Wanneer er twee cartridges in je printer gaan, de zogenoemde blokpatronen waar de kleuren in één cartridge zitten, kan je de printkoppen op de cartridge schoonmaken door er met een droge – niet pluizende - doek over heen te vegen.

Heb je losse cartridges in je printer zitten dan kan je deze uit de printer halen. Leg ze eventueel op een keukenrol om te voorkomen dat er inkt komt op plekken waar je het niet wenst. Haal vervolgens de printkop uit de printer. Dit is het systeem waar de cartridges in klikken, hoe je deze verwijderd staat vaak op de printkop zelf. Meestal gaat dit met behulp van een schuif- of kliksysteem. Leg de printkop vervolgens in een bakje met half lauw water om overtollige inkt los te weken. 

Let op: Voordat je de printkop terug in de printer stopt moet je er zeker van zijn dat deze volledig droog is. Neem hem dus goed af en laat hem eventueel een tijdje liggen om er zeker van te zijn dat hij compleet droog is. Als hij vochtig wordt teruggeplaatst kan het zijn dat de printkop kapot gaat.

Laserprinter – Rollers schoonmaken

Bij een laserprinter welke wij ook wel kennen als tonermachines kan je de rubberen rollers die in de machine zitten schoonmaken met een vochtige doek. Ook kan je de binnenkant voorzichtig stofzuigen.

Laat de stekker in het stopcontact

In de printers van tegenwoordig zitten programma’s die de spuitkanaaltjes schoonspoelen na het gebruik. Ben je dus klaar met printen, haal dan nooit de stekker uit het stopcontact. Op deze manier blijven de cartridges op een verkeerde plek in de printer staan en kan de inkt gaan indrogen.

Wanneer je de printer uitzet via de aan/uit knop zet de printer de cartridges eerst weer netjes terug op de originele plek en zal de kanaaltjes schoonspoelen voordat hij volledig uit gaat. Dit bevordert uiteindelijk ook de printkwaliteit van je afdrukken!

Zit er papier vast? Blijf rustig!

Ga niet met geweld vastgelopen papier uit de printer trekken. Hier kunnen de papierrollers slecht tegen en je hebt kans dat er tandwieltjes afbreken en dat het papier afscheurt en er restjes achter blijven. Dan ben je natuurlijk nog veel verder van huis.

Mocht er dus papier vast komen te zitten, lokaliseer het dan eerst. Open eventueel de klep aan de achterzijde, waardoor je het makkelijkst bij het papier kan. Op deze manier kan je alles netjes uit de printer verwijderen!

Mocht je het allemaal niet vertrouwen of heb je vragen over bovenstaande tips? Schroom dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice, wij helpen je graag verder!

 

 

Haal eruit wat erin zit!
Uit je portemonnee
Uit je cartridges
En uit je printer!