Vind in 3 stappen jouw cartridges of toners

Keuzehulp

Waar vind ik mijn printertype?
1.
2.
3.
 
  • Goedkoopste van Nederland
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Gratis achteraf betalen
  • 24 uurs levering
  • Gratis bezorging vanaf €50,-
  • Perfecte service
Veilig en eenvoudig betalen via

Update HP

26 April 2019

Er komen bij ons de laatste tijd meldingen binnen dat deze cartridges niet worden herkend. Wij zijn op onderzoek uitgegaan en zijn erachter gekomen dat HP een update heeft uitgevoerd. We vertellen je er hier meer over.

Wat is het probleem?

Bij sommige printers waarop een bepaalde versie firmware (de software in uw printer) is geïnstalleerd wordt de chip geblokkeerd waardoor het lijkt alsof deze defect is. Dit is echter niet het geval... HP heeft namelijk op 09-04-2019 een update uitgevoerd, waardoor de huismerk cartridges niet meer herkend worden door de printer. Cartridges die al in de printer zitten kunnen gewoon nog leeggeprint worden, maar bij het installeren van nieuwe cartridges komt er een foutmelding in beeld.

Krijg ik deze melding ook?

Volg de stappen hieronder om te checken of jouw printer deze foutmelding zal gaan geven.

  1. Druk op de help knop op je printer (?)
  2. Scroll in het menu naar beneden en kies "printerinformatie"
  3. Scroll vervolgens naar beneden om de firmwareversie te kunnen zien.

 

In de code van de firmwareversie zie je het getal 17, 18 of 19 staan. Check welk nummer jij hebt staan en zie hieronder wat je kan doen.

Ik heb nummer 17 of 18, en nu?

Goed nieuws voor jou! Dit betekend namelijk dat op jouw printer nog de oude firmware staat geïnstalleerd, waardoor jij probleemloos met ons huismerk kan blijven printen. Wel raden we aan om de automatische updates op jouw printer uit te schakelen zodat je voorkomt dat HP achter je rug om updates kan uitvoeren op jouw printer.
Hoe je dit doet lees je hier: Automatiche updates uitschakelen

Ik heb nummer 19, en nu?

Je hebt helaas de nieuwste update van HP op je printer staan waarmee je momenteel niet met huismerk cartridges kan printen. Als je nog cartridges in de printer hebt zitten, kan je deze gewoon leeg printen. Maar zodra je nieuwe cartridges zal gaan installeren zal de printer een foutmelding gaan geven. Vervelend! 

We raden je aan om de automatische updates op je printer uit te schakelen, zodat HP in het vervolg niet meer achter jouw rug om updates kan uitvoeren op jouw printer. Hoe je dit doet lees je hier: Automatiche updates uitschakelen