Vind in 3 stappen jouw cartridges of toners

Keuzehulp

Waar vind ik mijn printertype?
1.
2.
3.
 
 • Goedkoopste van Nederland
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Gratis achteraf betalen
 • 24 uurs levering
 • Gratis bezorging vanaf €50,-
 • Perfecte service
Veilig en eenvoudig betalen via

Strepen op papier na je vakantie?

13 September 2021

Voordat je deze blog gaat lezen wil je waarschijnlijk weten of deze gaat zorgen dat je vandaag weer streeploos kunt printen. Het antwoord is ja, met een aantal handige tips van Patrick onze printer expert is je printer binnen no-time weer up and running. En weet je direct wat je kan doen om probleemloos het printwerk te hervatten, wanneer je de volgende keer terugkomt van vakantie!

Voor de goede orde

Ook wij weten dat de ene printer niet de ander is. Maar bijna alle printers werken in theorie hetzelfde en lopen daarom allemaal tegen hetzelfde probleem aan nadat je printer even heeft stil gestaan. Toch is de meest voorkomende oorzaak van strepen tijdens het printen het inktniveau van de cartridges of toners. Daarnaast kan het ook zijn dat na het vervangen van je cartridges of toners de instelling van de printer iets ontregeld raken waardoor de afdrukkwaliteit afneemt. Ook kan opgedroogt inkt residu ervoor zorgen dat je printjes niet meer vlekkeloos uit de printer rollen. Gelukkig kunnen wij ook hier wat aan doen!

3 tips om strepen te verhelpen

We hebben het allemaal voor je op een rijtje gezet.

1. Onderhoudsbeurt uitvoeren

Door de warmte van de afgelopen weken is het mogelijk dat je printer misschien voor het raam heeft gestaan in de brandende hollandse zon. Door deze warmte kan het zijn dat de spuitkopjes van de printer verstopt zitten. De inkt komt niet mooi over op het papier en je ziet strepen waar normaliter inkt hoort te zitten. Geen paniek, door een reiniging uit te voeren kunnen strepen gemakkelijk worden verholpen. Doe een onderhoudsbeurt voor je printer altijd met een royale hoeveelheid papier in de lade!

Hoe vind ik een onderhoudsbeurt?
Heeft je printer een display? dan kun doormiddel van de pijltjes navigeren naar de optie set-up of instellingen. vervolgens kom je de termen onderhoud of hulpprogramma’s tegen. dit is afhankelijk van je printer merk.

Onderhoudsmodus
Nadat je in het hulpprogramma zit kun je kiezen voor een terug zoals printkop reinigen of spuit kanalen controleren. Eenmaal deze keuze gemaakt te hebben zal je printer beginnen met het reinigen van het geselecteerde onderdeel. Dit kan gepaard gaan met gepiep, gekraak of ongewone geluiden die je normaliter niet uit je printer hoort komen. Schrik niet, dit is volkomen normaal. Je printer zal vanzelf aangeven wanneer het de opdracht heeft voltooid. Lees hier wat een printkop nou precies inhoud? 

Het reinigen is voltooid
Wanneer je reiniging is voltooid, zal een testpagina uit je printer rollen. Op deze manier kun je goed zien of er nog onregelmatigheden te vinden zijn. Zo ja, herhaal dit process dan maximaal 4 keer. Zijn na deze pogingen nog geen verbeteringen zichtbaar? Dan kun je nog de afdrukinstellingen opnieuw afstellen.

2. Controleren van afdrukinstellingen

Wat de precieze toedracht is van een afwijking in de afdrukinstellingen is vaak moeilijk te achterhalen. Wat wel kan is om op een simpele manier de kwaliteit van de instellingen opnieuw te kalibreren.

Afdrukinstellingen wijzigen Windows:

 1. Open het afdrukscherm door een printopdracht te activeren
 2. Druk op eigenschappen vervolgens opties, printer installatie, printer of voorkeuren
 3. Pas afdrukkwaliteit aan naar: Beste en klik op OK
 4. De instellingen zijn opgeslagen
 5. Maak een testafdruk om te zien of de strepen weg zijn

Afdrukinstellingen wijzigen iOS:

 1. Open het afdrukscherm door een printopdracht te activeren
 2. Klik op media/kwaliteit of papier/kwaliteit
 3. Verhoog de kwaliteit naar maximaal
 4. Druk op: Opslaan
 5. Maak een testafdruk om te zien of de strepen weg zijn

3. Oeps.. de inkt is op of ingedroogd

Heb je alle stappen doorlopen en blijven de strepen maar komen? Hoewel we het niet verwachten kan het ook zijn dat de inktniveaus van uw printer niet helemaal goed worden weergegeven op het display. Wanneer je een tijd niets hebt geprint kan in combinatie met warm weer de inkt drogen in de cartridge waardoor het niet helemaal juist uit de cartridge komt. In dat geval adviseren wij altijd om gewoon een nieuwe set te installeren in je printer. De juiste inkt voor jouw printer vind je hier!

Nog steeds strepen?

Heeft deze blog toch de problemen niet opgelost en wil je een van onze experts spreken?

Geen zorgen! Bel, e-mail of chat met ons! We helpen je graag iedere werkdag tussen 10:00 en 17:00 uur met al jouw printer vragen!