Vind in 3 stappen jouw cartridges of toners

Keuzehulp

Waar vind ik mijn printertype?
1.
2.
3.
 
  • Goedkoopste van Nederland
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Gratis achteraf betalen
  • 24 uurs levering
  • Gratis bezorging vanaf €50,-
  • Perfecte service
Veilig en eenvoudig betalen via

Strepen op mijn afdrukken, wat nu!?

11 December 2019

Er is niks vervelender dan dat je een mooie foto of scriptie hebt geprint en er strepen op de afdruk zitten. Dit kan verschillende oorzaken hebben, ben je benieuwd? Lees dan snel verder! Daarnaast geven we tussendoor nog tips hoe je dit probleem kan voorkomen en oplossen.

Onderhoudsproces printer

Als je je printer regelmatig gebruikt en hem al een tijdje hebt staan, kan het zijn dat hij vies wordt en er verstoppingen ontstaan. Ook kunnen er bepaalde onderdelen versleten raken. Op de meeste printers zit een onderhoudsproces (dit wordt meestal aangeduid met een symbool van een gereedschapssetje. Als je dit niet kan vinden staat dit bij je printereigenschappen op je computer/laptop. Als je dit onderhoudsproces hebt uitgevoerd is hiermee meestal het probleem verholpen. Heb je een Brother, Canon, Epson of HP printer? Lees dan; Printer print niet? Printkop reinigen! 

Houdbaarheidsdatum cartridges

De houdbaarheidsdatum is belangrijk voor de cartridges. De minimale houdbaarheidsdatum van onze huismerk cartridges is twee jaar. Dat kan verlengd worden door ze op een droge, donkere plek te bewaren. Bijvoorbeeld in onze opbergdoosjes. Het kan zijn dat als je een tijdje niet hebt geprint dat de inkt die in de printer zit is uitgedroogd of dat de kleur is vervaagd. Indien dit het geval is, kunnen ze helaas niet meer gebruikt worden en ben je genoodzaakt deze te vervangen door nieuwe. Dit zou een goede reden kunnen zijn van strepen op je afdrukken. Dus wil je strepen op de afdrukken voorkomen? Print dan minimaal één keer in de twee weken. Een testpagina of een kleine foto is al voldoende.

Daarnaast kan de leeftijd van de printer een rol spelen, als je printer ouder is dan twee jaar komt het vaker voor dat de printkop verstopt raakt. Bij sommige printers is het mogelijk om de printkop eruit te halen, dan kan je deze zelf reinigen. Je doet dit door de printkop een nachtje in een bak met lauw water te leggen. Als je dit onderdeel terug plaatst, is het van groot belang dat het droog is om kortsluiting te voorkomen.

LET OP: De printplaat mag niet in aanraking komen met het water, dit kan namelijk zorgen voor storingen in de printer.

Ook komt het wel eens voor dat de printkop is doorgebrand, dit kan veroorzaakt worden doordat de inkt op is en je wel probeert door te printen. De enige oplossing hiervoor is een nieuwe printer aanschaffen. Klik hier voor ons printer assortiment.

Afdrukinstellingen

Als laatste optie kan je nog de afdrukkwaliteit verbeteren bij de instellingen, je kan dit doen via je computer/laptop. Je kan hier de afdrukkwaliteit wijzigen naar ‘Beste’ of als je een Mac hebt kan je de kwaliteit verhogen. Als je dit gedaan hebt is het handig om een testafdruk te maken, meestal zijn de strepen dan weg.

Klantenservice

Heb je nou alles geprobeerd? En de strepen blijven? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag verder. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 10.00 en 17.30 uur op 0852736966. Daarnaast is er de mogelijkheid om een mailtje te sturen naar [email protected].