Vind in 3 stappen jouw cartridges of toners

Keuzehulp

Waar vind ik mijn printertype?
1.
2.
3.
 
  • Goedkoopste van Nederland
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Gratis achteraf betalen
  • 24 uurs levering
  • Gratis bezorging vanaf €50,-
  • Perfecte service
Veilig en eenvoudig betalen via

Meerdere printers vergelijken: wat is er van belang?

02 April 2016

Wilt u meerdere printers vergelijken en bent u benieuwd hoe u dat het best kunt aanpakken? Het is in ieder geval verstandig om goed naar het formaat te kijken. Wilt u op A3 kunnen printen of is printen op A4 genoeg? U kunt dan printers vergelijken op basis van hun eigen formaat, een compact model kunt u gemakkelijk kwijt.

Printers vergelijken op printsnelheid

Daarnaast kunt u meerdere printers vergelijken op basis van hun printsnelheid, zowel voor afdrukken in kleur als in zwart-wit. Wilt u meerdere printers vergelijken en zal u vooral afdrukken maken in zwart op wit? In die gevallen is het verstandig goed naar de snelheid van het printen te kijken. Wanneer u veel afbeeldingen wilt printen is dat iets minder van belang. Het printen van een afbeelding duurt wat langer, bovendien zal de printer na de vorige pagina even inhouden om de inkt te kunnen laten drogen. U kunt dan de printers vergelijken op basis van de snelheid, maar ook de snelste printer is afhankelijk van de droogsnelheid. Houd daar rekening mee in uw vergelijking, de snelheid is wat dat betreft vooral interessant op het moment dat u slechts documenten met tekst afdrukt.

Printers vergelijken op de kosten

Wilt u de printers vergelijken op basis van de kosten? Dat vraagt om een vergelijking op basis van twee onderdelen. U kunt allereerst kijken naar de kosten van de printer zelf. Het meest voordelige model lijkt wellicht de beste keuze, dat hoeft echter niet zo te zijn. U kunt meerdere printers vergelijken op basis van de kosten door tevens rekening te houden met de inktkosten. Wellicht kunt u met een duurdere printer gebruik maken van goedkope huismerk inktcassettes. U kunt de kosten dan gemakkelijk terugverdienen, zelfs wanneer u gedurende het jaar relatief weinig afdrukken maakt.