Vind in 3 stappen jouw cartridges of toners

Keuzehulp

Waar vind ik mijn printertype?
1.
2.
3.
 
  • Goedkoopste van Nederland
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Gratis achteraf betalen
  • 24 uurs levering
  • Gratis bezorging vanaf €50,-
  • Perfecte service
Veilig en eenvoudig betalen via

Houdbaarheid eetbare inkt

20 May 2020

Dit is een vraag die wij nog wel eens voorbij horen komen op de klantenservice. En logisch ook, want het is wel zo handig om dit te weten natuurlijk!

Wat is eetbare inkt?

Laten we daar eens mee beginnen! Eetbare inkt is eigenlijk helemaal geen "echte" inkt, maar water met een kleurstof. De eetbare inkt zit in normale cartridges die in de normale printers gaan. Wij raden aan om een nieuwe printer aan te schaffen als je aan de slag gaat met eetbare inkt. Als je een printer hebt die je gebruikt voor normale prints, kan je deze niet gebruiken voor eetbare inkt. De normale printer inkt is namelijk schadelijk voor je gezondheid en zelfs als je de printer grondig reinigt kan het zijn dat er nog restjes in de printer blijven zitten. Eetbare inkt is uiteraard niet schadelijk voor je gezondheid! Via onderstaande knop kom je bij ons aanbod eetbare inkt :)

 

Hoelang is eetbare inkt houdbaar?

Dit kan kan op meerdere manieren worden geïn(k)terpreteerd. ;) Laten we beginnen met de eerste. Wanneer de cartridges nog zijn geseald kunnen ze in de meegeleverde doos wel tot 3 jaar mee gaan, mits je de doos op een koele plek legt. Bijvoorbeeld een kelder, opberghok of gewoon in een lade van een kast. (Let op: niet in de koelkast) Zorg ervoor dat er geen zonlicht bij kan komen.

Wanneer je de cartridges in de printer hebt geïnstalleerd dan gaan ze zo'n 6 maanden mee. Het is niet zo dat ze daarna niet meer te gebruiken zijn, maar de kwaliteit neemt dan wel af. En om ervoor te zorgen dat de cartridges niet indrogen, raden we aan om elke 2 weken een testprinje te doen. Hierdoor kan er geen inkt ophopen in de inktleidingen.

Hoe gebruik je eetbare inkt?

Je print de eetbare inkt (uiteraard) op eetbaar papier. Hier hebben wij twee varianten van, namelijk:

  • Eetbaar papier frosty A4 (25 vellen); een frosting sheet is een dun laagje fondant, daaronder zit een plastic schutvel. Het schutvel is noodzakelijk om het eetbare papier door te kunnen voeren in de printer. Daarnaast zorgt het ervoor dat het niet breekt.
  • Eetbaar papier ouwel A4 (25 vellen); ouwel is het bekende snoeppapier wat verkrijgbaar is in de supermarkt. Onze ouwel is alleen twee keer zo dik als de ouwel die in de supermarkt wordt verkocht. De prints op ouwel zijn iets minder scherp dan de prints op frosting sheets. De ouwelvellen zijn daarentegen wel steviger dan frosting sheets en zijn niet vouw- of buigbaar.

Hoelang is eetbaar papier houdbaar?

Dit hangt van meerdere factoren af. Als je ze in de doos en donker bewaard onder de 20 graden, dan zijn ze zo'n 2 jaar houdbaar.

Heb je de producten geopend dan zijn de houdbaarheids data als volgt:

Ouwel: Minimaal 12 maanden
Frosty: Minimaal 3 maanden

Dus, trek je schort maar aan! Succes met bakken!

 

Haal eruit wat erin zit!

Uit je cartridges
Uit je printer
En uit je bak kunsten!