Vind in 3 stappen jouw cartridges of toners

Keuzehulp

Waar vind ik mijn printertype?
1.
2.
3.
 
 • Goedkoopste van Nederland
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Gratis achteraf betalen
 • 24 uurs levering
 • Gratis bezorging vanaf €50,-
 • Perfecte service
Veilig en eenvoudig betalen via

Hoe werkt een inkjetprinter?

13 December 2019

Je kent het misschien wel; je hebt al járen een inkjetprinter waar inktcartridges ingaan, maar je hebt eigenlijk geen idee hoe dit werkt. Daarom hebben we alles wat jij over je printer moet weten op een rijtje gezet.

De inkjetprinter bestaat uit de volgende zes belangrijke onderdelen;

 1. Printkop
  De inktdruppeltjes worden met kracht op het papier gespoten. Dit gebeurt door de printkop. Deze wordt aangedreven door een precisie-stappenmotor die een tandriem laat bewegen. Hierdoor gaat hij per regel op en neer en brengt vervolgens de inkt aan op het papier. (Lees; Wat is een printkop?)

 2. Voeding
  De voeding van de printer is simpel gezegd; Stroom. Zonder stroom werkt een printer niet. 

 3. Elektronische gedeelte
  Het elektronische gedeelte regelt de bewegingen van de motoren op het juiste moment in de printer. Ook regelt dit deel de communicatie met het externe apparaat en zorgt ervoor dat er een print vanaf hier naar de printer gestuurd wordt.

 4. De papier aanvoer
  Het papier wordt door de printer heen getrokken door middel van rubberen rollers. Deze rollers worden ook aangedreven door een stappenmotor. Hiermee wordt geregeld in welke snelheid het papier door de printer gaat terwijl er een afdruk wordt gemaakt.

 5. De interface
  Op alle printers zit een USB poort, met een USB kabel kan je de printer met je computer/laptop verbinden. Zo kan je een afdrukopdracht doorgeven aan je printer. Tegenwoordig zijn er ook printers ontwikkelt met WiFi- of Bluetoothverbinding. Op deze manier heb je geen kabelverbinding meer nodig en kan je draadloos printen.

 6. Cartridges
  En niet te vergeten natuurlijk; De cartridges! Zonder cartridges kan een printer niet printen.

Wij verkopen huismerk cartridges voor een voordelige prijs in vergelijking met de originele cartridges. Dit komt doordat fabrikanten tegenwoordig printers heel goedkoop op de markt zetten. Omdat dit een eenmalige aanschaf is, maken ze hier nog weinig winst op. Cartridges die in de printer geplaatst worden moeten telkens worden vervangen als ze leeg zijn. De winst wordt dus op de originele cartridges gemaakt en daarom zijn deze zo duur in aanschaf. Hartstikke oneerlijk natuurlijk, want wij willen dat jij zo voordelig mogelijk kunt printen. Door onze grote inkoop hoeven wij daarom de verkoopprijzen niet omhoog te gooien. Lees hier meer over; Waarom huismerk inktcartridges?