Vind in 3 stappen jouw cartridges of toners

Keuzehulp

Waar vind ik mijn printertype?
1.
2.
3.
 
  • Goedkoopste van Nederland
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Gratis achteraf betalen
  • 24 uurs levering
  • Gratis bezorging vanaf €50,-
  • Perfecte service
Veilig en eenvoudig betalen via

Het verschil tussen PGI en CLI cartridges

18 July 2019

We krijgen wel eens de vraag wat PGI en CLI betekend in de product titels. Vaak heb je namelijk net je cartridges gevonden en dan zie je in de titel dat er verschil in de naam zit tussen de kleuren cartridges en de zwarte cartridge. Logisch dat er vragen over zijn. We geven hieronder uitleg wat precies het verschil is!

cli cartridges.

De afkorting CLI staat voor ChromaLife Ink. Deze inkt bestaat uit een oplosbare verf die in de cartridges zit. Het bevat hele kleine verfdeeltjes, waardoor de kleur heel snel wordt opgenomen in de vloeistof. Dit resulteert in een heel scherp print resultaat en wordt dan ook gebruikt om foto’s mee af te drukken. Het geeft dus simpelweg een betere kwaliteit aan je afdrukken! Wel worden foto’s natuurlijk het beste afgedrukt op glossy fotopapier.

pgi cartridges.

De afkorting PGI staat voor Pigment Ink. Deze inkt bevat dikkere verfdeeltjes waardoor het ideaal is om teksten te printen, maar wat minder goed om op fotopapier foto’s mee af te drukken. Het maakt namelijk wat grovere prints. Vandaar dat deze cartridge ook gelijk een stuk dikker is, omdat deze gebruikt wordt voor alle teksten. Ook zorgt de dikkere zwarte cartridge dat de kostbare foto inkt bespaard blijft bij het printen van tekst. De fotozwart wordt enkel gebruikt bij het afdrukken van foto’s en wanneer de afdrukkwaliteit op hoog wordt gezet. Deze cartridge zorgt voor mooie diepe zwarte tonen in de afdrukken.

Dus op gewoon alledaags printpapier zorgt de PGI inkt voor mooie diepe zwarte tonen in foto’s, maar op glossy fotopapier hecht het minder goed. Wanneer er op fotopapier wordt afgedrukt en de kwaliteit op hoog gezet wordt komt de fotozwart in actie.

Fotopapier vind je hier:Vind de juiste cartridges voor jouw printer via onze handige keuzehulp: