Vind in 3 stappen jouw cartridges of toners

Keuzehulp

Waar vind ik mijn printertype?
1.
2.
3.
 
  • Goedkoopste van Nederland
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Gratis achteraf betalen
  • 24 uurs levering
  • Gratis bezorging vanaf €50,-
  • Perfecte service
Veilig en eenvoudig betalen via

Het juiste model cartridge kiezen.

26 October 2015

Hoe kies ik het juiste model cartridge?

Benieuwd hoe u het juiste model cartridge kunt kiezen, op het moment dat de inkt op begint te raken? We nemen u graag mee aan de hand van 3 eenvoudige stappen. U zorgt er op die manier voor dat u de juiste cartridges zal bestellen, zodat u vlot weer gebruik kunt maken van uw printer.

Merk en model van de printer

Het is voor het juiste model cartridge allereerst van belang om het merk en model van uw printer te achterhalen. Het merk staat over het algemeen aan de voorkant of de bovenkant aangeduid. Gaat het bijvoorbeeld om een Canon, HP, Brother of Epson? Het is vervolgens van belang om het model te achterhalen. Er is doorgaans sprake van een code van enkele letters en cijfers, die u ergens op de printer kunt vinden. Lukt het u niet om het model te achterhalen? Dan adviseren we u het instructieboekje erbij te pakken. Voorop staat het model van uw printer, dat u kunt gebruiken om het juiste model cartridge te bestellen.

Zwarte inkt of kleuren inkt

Zodat u het merk en model kent komt u uit bij de cartridges die geschikt zijn voor uw printer. Het is dan van belang om een keuze te maken tussen de zwarte inkt of de kleuren inkt. De zwarte inkt zit in een afzonderlijke tank of is beschikbaar als set met de kleurenpatronen. Wilt u kleureninkt bestellen? Sommige printers maken gebruik van een enkel patroon, in andere gevallen is er sprake van een geel (yellow), paars (magenta) en blauw (blue) patroon.

Regulier of XL model cartridge

Tenslotte is het van belang om na te gaan hoeveel afdrukken u wilt maken. Zoekt u naar een XL model cartridge waarmee u extra veel afdrukken kunt maken? In bijna alle gevallen verkoopt Alleeninkt.nl de XL variant, het betekend niet dat de cartridges groter zijn maar het gaat uitsluitend om de vulling die er in zit. XL variant cartridges passen dus altijd in uw printer.