Vind in 3 stappen jouw cartridges of toners

Keuzehulp

Waar vind ik mijn printertype?
1.
2.
3.
 
  • Goedkoopste van Nederland
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Gratis achteraf betalen
  • 24 uurs levering
  • Gratis bezorging vanaf €50,-
  • Perfecte service
Veilig en eenvoudig betalen via

Goedkoop printen zonder kwaliteitsverlies

03 November 2015

Hoe kan ik goedkoop printen zonder aan kwaliteit in te leveren?

Wilt u graag goedkoop printen, zonder dat dit aan de andere kant betekent dat er (teveel) van de kwaliteit verloren gaat? Dat is goed mogelijk, het is verstandig om gebruik te maken van huismerk inktpatronen, de printer op de juiste manier in te stellen en onderscheid te maken tussen verschillende soorten afdrukken.

Goedkoop printen met huismerk inktpatronen

Het is allereerst verstandig om gebruik te maken van huismerk inktpatronen, ten opzichte van de originele modellen van de fabrikanten. Hoe het komt dat de originele inktcartridges veelal een stuk duurder zijn leggen we in een ander blogartikel (Huismerk inktcartridges) uit, feit is dat er een flinke besparing mogelijk is. U kunt er met de huismerk inktcartridges eenvoudig voor zorgen dat u een stuk voordeliger kunt printen. Vooral bij intensief gebruiken is het verstandig om over te stappen. U merkt er niets van aan de kwaliteit van de afdrukken, de huismerk cartridges zorgen er simpelweg voor dat het gebruik van uw printer voordeliger uitpakt.

Goedkoop printen door instellingen van de printer aan te passen

Het is daarnaast de moeite waard om goed naar de instellingen van de printer te kijken. Het is werkelijk noodzakelijk dat u met de hoogst mogelijke kwaliteit print? Over het algemeen is er sprake van een schaal tussen de beste kwaliteit en het minste verbruik van inkt.

Het is met name wanneer u goedkoop wilt printen de moeite waard om sommige afdrukken met mindere kwaliteit te maken. Gaat het bijvoorbeeld om documenten die u alleen intern gebruikt? U kunt dan goedkoop printen door de printer zo in te stellen dat deze minder inkt gebruikt voor de afdrukken. Op het moment dat u een document afdrukt dat u aan klanten wilt tonen of om een andere reden goed van kwaliteit dient te zijn kunt u de instelling weer terugzetten.

Wilt u ook goedkoop printen? Bekijk het assortiment van Alleeninkt!