Vind in 3 stappen jouw cartridges of toners

Keuzehulp

Waar vind ik mijn printertype?
1.
2.
3.
 
 • Goedkoopste van Nederland
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Gratis achteraf betalen
 • 24 uurs levering
 • Gratis bezorging vanaf €50,-
 • Perfecte service
Veilig en eenvoudig betalen via

€150 claimen van hp?

11 May 2021

Misschien ben je al klant bij ons, en wellicht heb je een van onze inkt experts gesproken nadat jouw HP huismerk cartridges van Alleeninkt.nl als defect of beschadigd werd gemarkeerd. Vaak lossen we dit samen met de klant op want de cartridges zijn 9/10 keer niet defect of beschadigd. Maar hoe kan het dan dat de cartridge in eerste instantie geweigerd wordt door je printer? Simpel, Firmware-updates.

Onze klantenservice wordt dagelijks gebeld door boze klanten die denken dat wij producten verkopen van slechte kwaliteit, of dat we kapotte producten hebben verzonden.. Begrijpelijk, vinden we zelf. Echter absoluut ver van de waarheid. We leggen je graag uit wat er aan de hand is. En hoe wij dit samen op kunnen lossen.

Wat doen HP-firmware updates eigenlijk?

Wanneer HP een nieuwe serie firmware-updates heeft uitgevoerd voor een printer, zijn het onze eigen klanten die als eerst aan de bel trekken. Vaak in eerste instantie in de vorm van klachten, onbegrip en frustratie. Volgens Mirjam, klantenservice manager, zijn consumenten slachtoffer van een concurrentiestrijd die bedrijven zoals HP voeren tegen leveranciers van huismerk cartridges en toners zoals wij!

Middels het gebruik van moderne technieken zoals flashgeheugen, is HP in staat om de software die in de hardware (uw printer) geïnstalleerd is, aan te passen. In het geval van HP betekent dit vaak dat chips van cartridges die niet van HP zijn, van de één op andere dag niet meer werken. Totaal onaanvaardbaar volgens velen. Nadat HP ruim 11,5 miljoen euro heeft uitgekeerd om klanten schadeloos te stellen in onder andere Italië en Amerika, lijkt het nu dat de Benelux zich opmaakt voor een strijd tegen Hewlett-Packard.

Wat HP doet mag gewoon.. toch? 

Nou, dat is helemaal waar. Navullingen verkopen voor je eigen producten is natuurlijk niet verboden. Maar wel wanneer je als bedrijf het privé eigendom van een consument manipuleert om huismerk cartridges te blokkeren. En laat dat nu het geval zijn met HP.

Vaak gebeurt dit zonder dat de consument iets doorheeft. En wordt een software-update uitgevoerd op de printers van HP, die op haar beurt een foutmelding geeft wanneer een huismerk cartridge is geplaatst. Terwijl hier voor de update geen sprake van was. Om deze reden heeft het Belgische test-aankoop.be een rechtzaak aangespannen en roept andere landen op dit voorbeeld te volgen.

In 2019 verloor HP een rechtszaak om dezelfde reden en moest toen ruim 1,5 miljoen dollar terugbetalen aan gedupeerde klanten.

Claim in Nederland niet ondenkbaar!

Gezien de juridische gronden van de overtreding en de claims die gemaakt zijn op basis van Europese richtlijnen voor oneerlijke commerciële praktijken (2005/29/EC), kunnen we ook niet anders concluderen dan dat een partij zoals de consumentenbond.nl binnenkort de strijdbijl oppakt en vecht voor dat wat juist is. Tot die tijd staat het team van experts van Alleeninkt.nl klaar om je te helpen met eventuele problemen rondom deze firmware-updates. Alleeninkt.nl lost 80% van alle firmware-problemen gemakkelijk op.

Loopt mijn printer risico?

Alle moderne HP printers waarmee een WiFi connectie kan worden gemaakt lopen een potentieel risico. Echter betekent dit niet dat alle modellen in aanmerking komen voor een update. Wat wij wel weten is dat de printers die geschikt zijn voor de HP 903 en HP 953 cartridges vaak ten prooi vallen aan een dergelijke update. We hebben alle modellen voor je op een rijtje gezet:

HP 903 cartridges:

 • HP officeJet 6860, 6950, 6951,6960 en 9670
 • HP OfficeJet Pro series 6860, 6950, 6951, 6960 en 6970

HP 953 cartridges:

 • HP OfficeJet Pro series 7720, 7730, 7740 en 7740WF
 • HP OfficeJet Pro series 8210, 8218
 • HP OfficeJet Pro series 8700 tot 8740 (inclusief *e modellen)

Heb je problemen of ben je bang dat huismerk cartridges geweigerd worden door jouw printer? Bekijk hier tips & tricks van Alleeninkt.nl omtrent HP firmware-updates.