Vind in 3 stappen jouw cartridges of toners

Keuzehulp

Waar vind ik mijn printertype?
1.
2.
3.
 
  • Goedkoopste van Nederland
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Gratis achteraf betalen
  • 24 uurs levering
  • Gratis bezorging vanaf €50,-
  • Perfecte service
Veilig en eenvoudig betalen via

Draadloos printen

12 July 2016

Wij kunnen ons voorstellen dat u graag draadloos wilt printen. Tegenwoordig zijn er vaak meerdere apparaten in huis. Vanaf al deze apparaten wilt u natuurlijk kunnen printen. Maar meestal is er maar één printer in huis die ook daadwerkelijk aangesloten is aan de computer. Er kan dus alleen geprint worden vanaf dit apparaat. Eigenlijk is dit zonde want in 2016 zou je toch eigenlijk gewoon vanaf je luie stoel moeten kunnen printen. Natuurlijk kan dat ook! Alleen moet u wel even weten hoe dat werkt. Alleeninkt.nl heeft daarom voor u deze handleiding opgezet. Er zijn verschillende manier om draadloos te printen. Elke manier behandelen we kort, maar krachtig. Bij de eerste manier hoeft u geen nieuwe producten aan te schaffen, maar alleen wat instellingen te wijzigen.

Draadloos printen via het delen van een thuisgroep

Bij de eerste manier gaan we de computer waar de printer op aangesloten is delen met andere printers. We doen dit door een thuisgroep aan te maken. Volg de volgende stappen.
Stap 1: Ga naar configuratiescherm;
Stap 2: Ga naar thuisgroepen;
Stap 3: Maak een thuisgroep aan(als deze er nog niet is);
Bij ons was er al een thuisgroep en dan ziet het er als volgt uit:
manier 1 draadloos printen
Stap 4: Klik op “nu lid worden”.
Stap 5: Vul het wachtwoord in dat u heeft aangemaakt op de andere computer bij de andere thuisgroep. Het kan zijn dat u net als bij ons al een thuisgroep had gemaakt of dat deze ooit automatisch is aangemaakt. Dan dient u dus het wachtwoord te achterhalen. Dat doet u door te klikken op wachtwoord weergeven en afdrukken. u krijgt dan het volgende scherm te zien:
wachtwoord invullen thuisgroep
Vul dit wachtwoord in bij de thuisgroep.
geef het wachtwoord op thuisgroep
Om draadloos te kunnen printen moet u nu nog zorgen dat u de printer gaat delen.
Dit doet u op de volgende manier:
Stap 1: Ga naar netwerkcentrum en controleer of het vinkje “bestand – en printdeling” inschakelen in geschakeld staat. Zo niet dan doet u dit.
bestand en printerdeling inschakelen
Stap 2: Instellingen van de thuisgroep aanpassen. Ga naar thuisgroep en kies welke bibliotheken of mappen u wilt delen. In ons geval was dit alleen de printer.
instellingen voor de thuisgroep wijzigen
En u kunt nu draadloos printen! Let wel op dat u op deze manier alleen kunt printen wanneer de hoofdcomputer waar de thuisgroep op is aangemaakt aan staat. Vind u dit niet fijn, kijk dan naar onze andere manieren om draadloos te printen!

Draadloos printen door het aanschaffen van een printserver

Wanneer u een printserver koopt kunt u deze aansluiten op de router. Alle computers die verbinding maken met diezelfde router kunnen dus heel gemakkelijk draadloos printen.

Draadloos printen met een wifi printer

Wilt u helemaal draadloos printen, dan kunt u ook overwegen een wifi printer aan te schaffen. De wifi printer maakt geheel draadloos verbinding met de router. Zo kunnen alle computers die ook verbinding hebben met deze router, draadloos printen.