Vind in 3 stappen jouw cartridges of toners

Keuzehulp

Waar vind ik mijn printertype?
1.
2.
3.
 
  • Goedkoopste van Nederland
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Gratis achteraf betalen
  • 24 uurs levering
  • Gratis bezorging vanaf €50,-
  • Perfecte service
Veilig en eenvoudig betalen via

De chip op een cartridge of toner.
Wat doet het precies?

17 May 2019

Op sommige cartridges of toners zit een chip bevestigd en onze klantenservice krijgt daarover nog wel eens de vraag wat nou precies de functie van zo’n chip is.

Wat doet deze chip precies?

Het is niet altijd precies te zeggen welke informatie de chip doorgeeft aan de printer, omdat dit verschilt per type. De meest voorkomende informatie is:

De herkenning bij de printer.
De chip geeft door aan de printer welke cartridge is geplaatst. Hij geeft door welke kleur cartridge het is en of het een cartridge met normale of hoge capaciteit is. In een set cartridges verschillen de chips dus ook. Op deze manier voorkom je dat een cartridge op de verkeerde plek wordt geïnstalleerd, en dat de cartridge verkeerd in de printer komt te zitten.

De vulstatus van de cartridge.
De chip geeft ook door aan de printer hoe vol de cartridge zit.

Updates.

Helaas wordt de chip ook gebruikt om updates door te voeren. De printerfabrikanten vernieuwen zo nu en dan de chip zodat deze nieuwe software bevat, en daardoor worden de huismerk cartridges niet meer herkend door de printer. Gelukkig schakelen wij hier altijd heel snel in en zorgen wij er altijd voor dat we de nieuwste versies klaar hebben liggen.

Waarom op de ene cartridge wel een chip en de andere niet?

Dit heeft te maken met de leeftijd van de printer. Bij de oudere printers zitten er geen chips op de cartridges, omdat er toendertijd vrijwel alleen maar origineel verkocht werd was het niet nodig om de cartridges te beveiligen. Tegenwoordig zit op elke cartridge een chip en kunnen ze dus aan de hand van die chip updates uitvoeren en het de huismerk verkopers zo moeilijk mogelijk maken. Heb je dus een printer waar geen chip op de cartridges zit bevestigd? Ideaal, probeer zo lang mogelijk met de printer te blijven printen! Heb je een printer waar wel chips op de cartridges zit bevestigd? Geen zorgen, wij hebben altijd de laatste versies op voorraad liggen in ons magazijn!

Printer herkent de cartridge niet?

Dit kan meerdere betekenissen hebben. Controleer eerst of je het juiste cartridge nummer voor jouw printer hebt. Als deze overeen komt met jouw printer dan kan je proberen om met een niet pluizende doek over de chip te vegen. Het kan zijn dat hier wellicht een viezigheidje op zit en dat daarmee het probleem verholpen is. Mocht dat het probleem niet verhelpen kan je contact opnemen met onze klantenservice en gaan wij je verder helpen!

Klantenservice