Vind in 3 stappen jouw cartridges of toners

Keuzehulp

Waar vind ik mijn printertype?
1.
2.
3.
 
  • Goedkoopste van Nederland
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Gratis achteraf betalen
  • 24 uurs levering
  • Gratis bezorging vanaf €50,-
  • Perfecte service
Veilig en eenvoudig betalen via

Cartridge niet leeg, maar print niet meer?

30 July 2021

Het is een vraag die veel voorkomt bij ons op de klantenservice. Een cartridge waar voelbaar en/of zichtbaar nog inkt in zit waarvan de printer aangeeft dat hij leeg is. Super vervelend natuurlijk, omdat je zeker weet dat er nog inkt in zit! We leggen hieronder graag uit wat de oorzaak er van is.

Doel van de chip op de cartridge

Bijna alle cartridges hebben tegenwoordig een chip. Deze hebben meerdere belangrijke functies.

  1. Ze zorgen ervoor dat de kleuren correct worden geïnstalleerd in de printer. Plaats je een cartridge per ongeluk op een verkeerde plek dan ziet de printer dit en laat het dan ook weten.
  2. De chip op de cartridge telt het aantal druppels inkt en het aantal geprinte pagina’s. Is hiervan bijna het maximale bereikt dan wordt dit gecommuniceerd op de printer of met je computer. Je krijgt dan een melding dat de inkt bijna op is en dat je de cartridge dient te vervangen.
  3. Nu horen we jullie denken, “maar hoe zit het nou met die overgebleven inkt in de cartridge?”.  Het klopt inderdaad dat er een kleine hoeveelheid inkt achterblijft in de cartridge. Dit is ter bescherming van de printkop. De hitte die normaal gebruikt wordt om de inkt op te warmen mag namelijk niet direct op de printkop gebracht worden. Dan spreken we namelijk van “droogprinten”. Wanneer dat zou gebeuren kan de printkop verbranden. De spuitmonden zouden dan beschadigen en de printer zal defect raken, welke vervolgens niet meer te repareren zal zijn.

De overgebleven inkt is dus de held die de printkop redt van de ondergang!