Vind in 3 stappen jouw cartridges of toners

Keuzehulp

Waar vind ik mijn printertype?
1.
2.
3.
 
  • Goedkoopste van Nederland
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Gratis achteraf betalen
  • 24 uurs levering
  • Gratis bezorging vanaf €50,-
  • Perfecte service
Veilig en eenvoudig betalen via

Behoud ik de garantie op mijn printer met huismerk inktcartridges?

04 November 2015

De fabrikanten van printers proberen verwarring te zaaien of zelfs angst in te boezemen, met betrekking tot het gebruik van huismerk inktcartridges. Wat zegt de wet daar eigenlijk over en hoe is het gesteld met de garantie op het moment dat er sprake is van een mankement? We kunnen u gerust stellen, u kunt gewoon gebruik maken van huismerk inktcartridges. De garantie blijft behouden.

Garantie op de printer

De garantie op de printer heeft over het algemeen betrekking op de verschillende bewegende onderdelen, net als de samenstelling van het totaal. De printer dient na een druk op te knop voor een afdruk te zorgen. Gebeurt dat niet vanwege een defect waar u zelf niets aan kunt doen? Dan kunt u voor de garantie contact opnemen met de fabrikant. Deze zal een reparatie uitvoeren of het model vervangen, afhankelijk van wat er aan de hand is.

Gebruik van huismerk inktcartridges toegestaan

Op het moment dat u gebruik maakt van huismerk inktcartridges verandert er niets aan de configuratie van de printer. Sterker nog, alles werkt op precies dezelfde manier als wanneer u gebruik zou maken van de originele cartridges. Dit is dan ook de reden dat de garantie gewoon behouden blijft. Maakt u al vanaf het eerste moment gebruik van huismerk inktcartridges in uw printer? U heeft dan flink wat geld bespaart op de kosten voor inkt. Indien er wat gebeurt binnen de garantieperiode kunt u daar gewoon aanspraak op maken, de fabrikant heeft niet de mogelijkheid om dit te weigeren vanwege de huismerk inktcartridges.

Lekkage van de inktcassette

Er is sprake van één uitzondering, namelijk op het moment dat de huismerk inktcartridges beginnen te lekken en er daardoor schade in de printer ontstaat. Dat geldt echter ook voor de originele cassettes, indien die beginnen te lekken en er schade ontstaat dient u zich ook tot de fabrikant van de inkt te wenden. Het enige voordeel in dat geval is dat de fabrikant van de inkt dezelfde is als die van de printer. Wij zorgen standaard voor hoge kwaliteit huismerk inktcartridges, waarmee u de cassettes kunt gebruiken op basis van de kwaliteit zoals u dat ook van de originele exemplaren gewend bent.