Vind in 3 stappen jouw cartridges of toners

Keuzehulp

Waar vind ik mijn printertype?
1.
2.
3.
 
  • Goedkoopste van Nederland
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Gratis achteraf betalen
  • 24 uurs levering
  • Gratis bezorging vanaf €50,-
  • Perfecte service
Veilig en eenvoudig betalen via

3D printer de toekomst voor consumenten

09 January 2014

De 3D printer is zich in razendsnel tempo aan het ontwikkelen. Op het gebied van formaat en mogelijkheden maar ook van de bedrijven naar consumentengebruik. Met een 3D printer is het mogelijk om vanuit een 3D computerbestand een kopie te maken en deze te printen. Heb je bijvoorbeeld een mooi  voorwerp waarvan je een kopie wilt, dan is dit simpelweg mogelijk.

Van zakelijk naar consumentengebruik.

3D printers worden al een jaar of vijf gebruikt door bedrijven. De printers werden vooral gebruikt voor prototypes of andere producten, meestal voor grote bedrijven die een printer als deze konden veroorloven. In het geval van de 3D printers is er eigenlijk eenzelfde ontwikkeling gaande als bij de computer vroeger. Eerst grote apparaten en tegenwoordig zijn te verkrijgen in kleine formaten om ook bij jou thuis of op kantoor te plaatsen.

de inkt van de 3D printer ’Filamenten’

Filamenten zijn de ‘inkt’ van een 3D printer. Deze Filamenten zijn in de meeste gevallen gemaakt van thermoplastic. Binnen het filament thermoplastic zitten verschillende gradaties, de voornaamste zijn ABS en PLA. Deze termen zijn typen filamenten, ze lijken wel sterk op elkaar maar hebben toch kleine verschillen. PLA wordt meer gebruikt door experts waarbij de focus ligt op nauwkeurigheid. ABS wordt daarentegen meer gebruikt voor volume producten.

3D printen goedkoper?

Zoals hierboven al omschreven maakt de 3D printer een zelfde ontwikkeling mee als de computer. Ja, ook 3D printen wordt steeds goedkoper. Een paar jaar geleden betaalde je voor een 3D printer nog duizenden euro’s. Nu de dag van vandaag zijn er al 3D printers voor enkele duizenden en zelfs honderden euro’s. Verwacht wordt dat de prijs van 3D printer steeds verder zal dalen zodat het voor iedereen toegankelijk word om een printer als deze aan te schaffen.

Dreiging van 3D printers?

Zoals jullie misschien allemaal in de kranten hebben gelezen of op tv hebben gezien, kan er natuurlijk alles gemaakt worden met 3D printers, zo ook wapens. Hopelijk loopt dit niet verder uit de hand en maakt men op een betere manier gebruik van de printer, denk bijvoorbeeld aan de gezondheidszorg.

Wat doet Alleeninkt met 3D printen?

Op dit moment is het nog te complex voor ons om producten als deze te verkopen, er is veel verschil in kwaliteit en prijs. Op den duur zal dit meer uitgedokterd worden door ons en consumenten die een printer als deze bezitten. Alleeninkt zal dan ook zeker producten voor deze printers gaan aanbieden. Heeft u verstand van 3D printers en/of filamenten? neem dan contact met ons op.