Aficio SG

Maak uw keuze uit één van de onderstaande Aficio SG series.

Functionaliteit van de Ricoh Aficio SG

De meeste printers uit de Ricoh Aficio SG serie zijn geen multifunctionele all-in-one printers. Het grootste gedeelte van de printers beschikt namelijk alleen over de mogelijkheid om te printen. Wel is het mogelijk om zowel in zwart-wit als in kleur te printen. De printers beschikken over het algemeen over 4 cartridges, zo kun je gemakkelijk één enkele cartridge vervangen op het moment dat deze leeg is. Zo hoef je geen halfvolle cartridges meer weg te gooien en bespaar je een hoop op je kosten. De gemiddelde printsnelheid van de Ricoh Aficio SG printers varieert nogal. Zo is het bij de oude modellen bijvoorbeeld mogelijk om 12 pagina’s per minuut te printen terwijl de nieuwere modellen beschikken over de mogelijkheid om 29 pagina’s per minuut te printen.

Techniek van de Ricoh Aficio SG

Een van de technieken waar veel Ricoh Aficio SG printers over beschikken is de mogelijkheid om automatisch dubbelzijdig te printen. Met deze functie maakt de printer automatisch gebruik van beide zijden van een pagina. Zo hoef je de pagina’s niet handmatig om te draaien en kun je ook nog eens besparen op je papiergebruik. Een deel van de printers uit deze serie beschikt over Google Cloud Printing. Door gebruik te maken van deze technologie kun je eenvoudig opdrachten naar je printer versturen vanaf elk apparaat.

Welke techniek mist de Ricoh Aficio SG

Een groot nadeel van de Ricoh Aficio SG printers is dat het merendeel van de printers niet multifunctioneel is en alleen kan printen. Daarnaast beschikt een deel van de printers niet over de mogelijkheid om te verbinden met het Wi-Fi netwerk. Er zijn wel modellen waarbij het mogelijk is om te verbinden met de Wi-Fi, kijk dus altijd even goed naar de specificaties om onverwachte verrassingen te voorkomen. Ook beschikken de meeste printers niet over een externe geheugenkaartlezer. Op het moment dat je vanaf je SD-kaart wilt printen zul je de betreffende bestanden dus eerst moeten importeren naar je laptop of computer.

Huismerk Ricoh Aficio SG cartridges

Doordat we gebruik maken van huismerk cartridges ben je altijd zeker van de voordeligste cartridges. Onze huismerk cartridges zijn gevuld met een grotere hoeveelheid inkt dan de originele cartridges. Hierdoor kun je er meer pagina’s mee printen dan de originele variant en zijn ze minder snel toe aan vervanging. Lekker voordelig printen dus!