HP instant Ink,
is het wel voordelig?

NEE. HP doet het wel zo voorkomen, maar aan het einde van de streep ben je met ons huismerk gewoon veel voordeliger uit. Zie hier de prijzen per pagina.

Om het duidelijk te vergelijken hebben we hierboven twee verschillende inktpatronen vergeleken, namelijk de 304xl (consument) en de 953xl (zakelijk). De HP 304xl hebben we dan ook met een consumenten abonnement vergeleken, namelijk het “print soms” abonnement. De 953xl is met het “print zakelijk” abonnement vergeleken. En zoals de vergelijkingen laten zien, betaal je met HP Instant Ink veel meer per pagina dan bij ons huismerk.

Klik op één van onderstaande buttons om naar ons huismerk van het desbetreffende product te gaan.

Of gebruik onze handige keuzehulp om de juiste cartridge voor jouw printer te vinden.Welke abonnementen zijn er?

Hieronder hebben we de gebruikelijke consumenten abonnementen van HP Instant Ink op een rijtje gezet. Er is nog een heel vervelend gratis abonnement, maar deze gaan we apart bespreken.

Internetverbinding vereist.

Een vereiste om gebruik te kunnen maken van de dienst HP Instant Ink is dat je verbinding hebt met het internet. Dat is natuurlijk vrij logisch, aangezien de inktcartridges automatisch worden besteld door de printer. Echter.. als je internet weg valt, of als je problemen hebt met je internet verbinding, zal ik maar zo snel mogelijk zorgen dat dit wordt verholpen. Als je internet verbinding wegvalt, worden de inktcartridges namelijk uitgeschakeld en kan je niet meer printen. Dit is natuurlijk al super irritant, maar naast het feit dat je dus niet meer kan printen betaal je wel gewoon je abonnement door. Heel erg krom.

HP Instant Ink "print gratis".

Het "gratis" abonnement van HP Instant Ink. Klinkt goed, maar er zitten wel een aantal haken en ogen aan... Zo mag HP namelijk jouw emailadres misbruiken om deze vol te spammen met reclame. En als wij ergens een hekel aan hebben dan is het wel spam mail. Naast deze irritante bijkomst kan je met dit "gratis" abonnement maar maximaal 15 pagina's printen. Na deze 15 pagina's betaal je namelijk €1 per 10 pagina's die je extra print. Bij Alleeninkt.nl geldt voor de HP 304XL dat je €0,24 per 10 pagina's betaald. Dat is dus meer dan 4x zo goedkoop.

Onze tip.

Wij van Alleeninkt.nl zijn geen fan van het merk HP. Zij doen er namelijk alles aan om het gebruik van huismerk cartridges te dwarsbomen. Zo halen ze nog wel eens vervelende trucjes uit in de vorm van automatische updates die ervoor zorgen dat huismerk cartridges niet worden geaccepteerd. Wat overigens ook nog eens volgens de wet verboden is. Lees hier over de commotie van de laatste update die HP heeft uitgevoerd: Persbericht HP officejet update
Omdat HP zulke rare dingen uithaald raden wij je dan ook aan om voor een ander merk printer te kiezen. Lees hieronder onze ervaringen per printermerk.

HP: Over het algemeen worden de huismerk cartridges wel gewoon geaccepteerd bij HP. Wel krijg je vaak een melding in beeld bij het installeren van huismerk cartridges dat het geen originele cartridges zijn. Ook voert HP updates uit om huismerk cartridges te blokkeren, lees hier hoe je deze uit kan zetten om in het vervolg problemen te voorkomen: Automatische updates HP uitzetten

Epson: Een prima printermerk in combinatie met de huismerk cartridges. Het enige probleempje is dat de originele cartridges van Epson niet samen werken met de huismmerk varianten. Je moet er dus voor zorgen dat je een complete set van het huismerk hebt geplaatst. Op deze manier kan je probleemloos printen!

Brother: Nog een printermerk die prima werkt in combinatie met onze huismerk cartridges.

Canon: Zijn wij over het algemeen het meest tevreden over. Nooit geen problemen mee en we hebben het idee dat Canon ook niet de intentie heeft om huismerk cartridges te dwarsbomen.

Lexmark: Ook een prima merk, echter niet een veel gebruikte printer onder de consument, puur omdat hun aanbod niet heel groot is.

Haal eruit wat erin zit.

Uit je cartridges.
Uit je toners.
Uit je printer.
En uit je portemonnee.